Συμφωνία σε όλα του Σκουρλέτη με την τρόικα για τον ΑΔΜΗΕ

Στη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών

Συμφωνία σε όλα του Σκουρλέτη με την τρόικα για τον ΑΔΜΗΕ
Οριστική συμφωνία «εφ΄όλης της ύλης» επήλθε για το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Η λύση στην οποία κατέληξαν είναι η διατήρηση της πλειοψηφίας των μετοχών (51%) του Διαχειριστή από το Δημόσιο και διάθεση ποσοστού μέχρι 49% σε στρατηγικό επενδυτή που θα είναι ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δικτύων. Διάθεση μετοχών θα γίνει και στο Χρηματιστήριο.

Όσον αφορά το μάνατζμεντ, που ήταν μέχρι σήμερα το σημείο διαφωνίας με τους εταίρους, αποφασίστηκε τελικά να αντικατοπτρίζει το Δ.Σ. τη μετοχική σύνθεση, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες. Το Δημόσιο δηλαδή θα έχει την πλειοψηφία των μελών στο Δ.Σ. ενώ το πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου θα επιλεγεί σε συμφωνία με τον στρατηγικό επενδυτή.

Θα υπάρξει επίσης καθορισμός του τιμήματος της αποζημίωσης της ΔΕΗ, για την απόσχιση του κλάδου μεταφοράς, από ανεξάρτητο εκτιμητή.

Τη συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών ακολούθησε νέα συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη, κυρίως για το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top