Παρασκευόπουλος για «κολαστήριο» Κορυδαλλού: "Κάποιες συνθήκες ήταν βασανιστικές"

"Προβλήματα υπάρχουν και στο ψυχιατρείο"

Παρασκευόπουλος για «κολαστήριο» Κορυδαλλού: "Κάποιες συνθήκες ήταν βασανιστικές"

​Για την κατάσταση που επικρατεί στο «κολαστήριο» του Κορυδαλλού, στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον Realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος.

Ο κ.Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι «όταν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ξεκινήσαμε να διαμορφώνουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την αναβάθμιση και των συνθηκών νοσηλείας και την αποσυμφόρηση, υπήρχε μία διαμαρτυρία από ορισμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, ”μα, από αυτό βρήκατε να ξεκινήσατε;” Αναγκαζόμαστε να λέμε ότι η αντιμετώπιση κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων – γιατί κάποιες συνθήκες ήταν βασανιστικές-, δεν μπορεί να περιμένει. Σήμερα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σπεύδουν και μας λένε ότι “μα, αργείτε”».

«Η πραγματικότητα ήταν ότι για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε καλύτερες δομές νοσηλείας, έπρεπε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του συνωστισμού. Τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά, δηλαδή ακόμη και στο νοσηλευτήριο έχουμε έναν αριθμό μικρότερο, δεν έχουμε πια διώροφα κρεβάτια. Οι 168 που ήταν τότε, σήμερα είναι 132, οι νοσηλευόμενοι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ.Παρασκευόπουλος είπε ότι ο ίδιος έχει καλή συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Α.Ξανθό, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν προβλήματα και στο ψυχιατρείο. «Γι΄αυτό η σύνδεση του με το Αττικό νοσοκομείο, με μία προσφορά των γιατρών που είναι μεταξύ επαγγέλματος, καθήκοντος και εθελοντισμού, θα είναι κάτι που επίσης και σε αυτόν τον χώρο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση», πρόσθεσε ο κ.Παρασκευόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top