Κάθετος ο Βασίλης Λεβέντης: «Δεν ψηφίζω ούτε κρίσιμα νομοσχέδια»

«Ακόμα και αν υπάρξει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας ή κίνδυνος εξόδου από το ευρώ» ξεκαθαρίζει

Κάθετος ο Βασίλης Λεβέντης: «Δεν ψηφίζω ούτε κρίσιμα νομοσχέδια»

​Αποφασισμένος να μην ψηφίσει κρίσιμα νομοσχέδια ακόμα και αν υπάρξει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας ή κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, δηλώνει ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», αναφέρει πως «τέτοια χείρα, δηλαδή χωρίς να προηγηθεί συζήτηση αλλά μια ωραία πρωία να εκβιαστώ να ψηφίσω για να μην γίνει το κακό, δεν θα δώσω! Αν επαναληφθούν οι συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν υπάρξει διάλογος, αν λειτουργήσει η δημοκρατία και ο Τσίπρας δεχθεί ότι η οικουμενική είναι αναγκαία λύση, θα συζητήσουμε(…) Υπάρχουν βλάκες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο περιβάλλον του Τσίπρα που θεωρούν ότι με την πρόταση για οικουμενική υπονομεύεται ο Πρωθυπουργός. Η πρόταση μου είναι για στερέωση της θέσης του και όχι για εξασθένηση».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων», τόνισε πως αν στηρίξει την κυβέρνηση σε κάποια νομοσχέδια, «θα γκρεμιστεί ολόκληρη η Ένωση Κεντρώων. Θα τελειώσει».

Παράλληλα, κατηγορεί για καιροσκοπισμό όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν σενάρια στήριξης της κυβέρνησης από το κόμμα του, και εξηγεί για ποιο λόγο έδωσε τα 9 σημεία ως προϋπόθεση για διάλογο:

«Δεν τα έδωσα προκειμένου να στηρίξω ή να συνεργαστώ. Για να τους βοηθήσω τα έδωσα», απαντώντας και στην ερώτηση ποιος συντηρεί τα σενάρια εφεδρείας:

«Γνωρίζουν την ευαισθησία μου στο θέμα της Ευρώπης και του ευρώ που πάντα ήμουν φανατικά υπέρ. Και θεωρούν ότι αν έρθει μια κρίσιμη στιγμή και υπάρξουν προδότες εντός των τειχών τους, τότε θα δώσω ψήφο εκβιασμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top