Τσίπρας κατά πάντων: Να ξεχάσουν τα σενάρια περί παρένθεσης και οικουμενικής κυβέρνησης

«Θα αντέξουμε ως το 2019 - Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά»

Τσίπρας κατά πάντων: Να ξεχάσουν τα σενάρια περί παρένθεσης και οικουμενικής κυβέρνησης

Κατηγορηματικά απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της, διαψεύδοντας τα σενάρια περί παρένθεσης. Κάποιοι θέλουν να μην είναι σε θέση ισχύος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας ξεχάσουν τα σενάρια περί οικουμενικών κυβερνήσεων. Τις κυβερνήσεις σε αυτό τον τόπο τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε και μια παλιά αραβική παροιμία που λέει πως «τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά».

«Όσο πιο κοντά φτάνουμε στην πηγή, τόσο θα κλονίζονται τα κέντρα της διαπλοκής και της εξωθεσμικής εξουσίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις με μόνο σύμμαχο την κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν υπάρχει αστάθεια στην κυβέρνηση ή την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έριξε καρφιά προς τη ΝΔ λέγοντας πως η αστάθεια βρίσκεται «στους επόμενους που θα συνεδριάσουν σε αυτή την αίθουσα».

«Εμείς θα αντέξουμε ως το 2019, ελπίζω να αντέξουν και αυτοί που μας πολεμούν»

«Εμείς θα αντέξουμε ως το 2019, ελπίζω να αντέξουν και αυτοί που μας πολεμούν» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπερασπίστηκε τις επιλογές της κυβέρνησης: «Έχουμε καταφέρει σημαντικά πράγματα, όλοι θυμόμαστε πόσο δύσκολες ήταν οι διαπραγματεύσεις. Έχουμε όμως και δυσκολίες μπροστά μας, ανηφορικό δρόμο, και βασική ευθύνη μας είναι να κρατήσουμε τον προσανατολισμό μας στο βασικό μας σχέδιο που είναι η έξοδος από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας την «ανεύθυνη» και λέγοντας ότι είναι «κατώτερη των περιστάσεων» ενώ σκληρή επίθεση έκανε και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε «ουρά μιας παραλυμένης δεξιάς που δεν μπορεί να κάνει ούτε εσωκομματικές εκλογές». Συνεχίζοντας, επιτέθηκε και στα δύο κόμματα λέγοντας ότι «αυτοί που έλεγαν "ναι" σε όλα, αρνούνται να συμβάλλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια».

Παράλληλα, έκανε αναφορά και στις συμμαχίες στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, έρχονται και οι εκλογές στην Ισπανία».

«Θα προσπαθήσουμε να μην κόψουμε τις συντάξεις»

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «οφείλουμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά για τις επόμενες γενιές και θα το κάνουμε».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πιάσει τον στόχο της εξοικονόμησης του 1% του ΑΕΠ, που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου για τις συντάξεις, αλλά με εξορθολογισμό του συστήματος και όχι με οριζόντιες περικοπές.

«Καλύψαμε το 0,6%. Λείπει το υπόλοιπο 0,4%, το οποίο θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε ώστε να μην κοπούν ούτε οι κύριες ούτε οι επικουρικές συντάξεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

Ο κ. Τσιπρας επιτέθηκε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι σπέρνουν καταστροφολογία αυτοί που επί μια πενταετία ψήφισαν 11 περικοπές άνω του 40% και «πρωταγωνίστησαν στο καταστροφικό PSI».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής στρατηγικής απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Μπράβο» σε Σταθάκη-Τσακαλώτο για την ανακεφαλαιοποίηση

Ο κ. Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λέγοντας ότι αν πήγαινε για το 2016 αυτό θα σήμαινε κούρεμα καταθέσεων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι δόθηκε η καλύτερη δυνατή λύση και πως η εξεύρεση ισοδυνάμων είναι μια επιτυχία του οικονομικού επιτελείου.

«Θα βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη μόνο με τη βοήθεια του λαού»

«Είναι φανερό ότι οι πιέσεις που ασκούνται εμπροσθοβαρώς στην κυβέρνηση, δεν θα αδυνατίσουν το επόμενο διάστημα, Θα εντείνονται. Θα γίνουν ασφυκτικές. Αυτό το σύστημα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας δεν αισθάνεται άνετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει, λοιπόν, γι΄ αυτό να ανεβάσουμε ρυθμούς. Όχι μόνο στο κυβερνητικό έργο αλλά και μέσα στην κοινωνία» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος έδωσε το σύνθημα για «εξόρμηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες και τα χωριά γιατί μόνο μαζί με το λαό θα μπορέσουμε να βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη».​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top