Τις ευθύνες στην εταιρεία φορτώνει η ΚΕΦΕ της ΝΔ, αλλά ζητά και συγγνώμη

Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες - Δεν ιδρώνει το αυτί του Παπαμιμίκου

Τις ευθύνες στην εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και την καταμέτρηση των ψήφων επέρριψε ολοκληρωτικά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος στη σημερινή συνεδρίασή της, σχετικά με το φιάσκο της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας, που είχε προγραμματισθεί για χτες.


Η ΚΕΦΕ επιφυλάσσεται για τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών, καθώς θέλοντας πλέον «να φυλάξει τα ρούχα της» επισημαίνει ότι πρώτα πρέπει να βρεθεί η νέα εταιρεία που θα αναλάβει την διαδικασία και η οποία θα διαβεβαιώσει ότι μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή της στο συγκεκριμένο χρόνο. Παράλληλα, κατόπιν εορτής όσον αφορά την κυριακάτικη εκλογή, δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί στενά πλέον την υλοποίηση του έργου, από την εταιρεία που θα το αναλάβει.

Για τον ίδιο λόγο η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα με την συμμετοχή τεχνικών εκπροσώπων από κάθε υποψήφιο πρόεδρο, σχετικά με τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τεθούν.

Η ΚΕΦΕ αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την σημερινή της συνεδρίαση:

«Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευ��ικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης».

Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες

Με δεδομένο πάντως ότι ο στόχος παραμένει μέχρι στιγμής να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία το 2015, οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τον πρώτο γύρο και η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου για τον δεύτερο, εφόσον χρειαστεί.

Η Κυριακή 6 Δεκεμβρίου αποκλείστηκε λόγω των εκδηλώσεων για τα έξι χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου αποκλείστηκε λόγω της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή.

Όπως προκύπτει πάντως από όλα τα παραπάνω, εν ιδρώνει το αυτί" του επικεφαλής της ΚΕΦΕ και Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, �� οποίος παρά την σφοδρή κριτική που δέχεται από όλες τις πτέρυγες, δεν παραιτείται...

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top