Βενιζέλος:Αν αυτά συνέβαιναν με άλλες κυβερνήσεις, θα φωνάζατε πάνω στα έδρανα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Βενιζέλος:Αν αυτά συνέβαιναν με άλλες κυβερνήσεις, θα φωνάζατε πάνω στα έδρανα

​Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στις κ��ταγγελίες του Γιάννη Πανούση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπαίτια για την "θεσμική κρίση", που περιήλθε η χώρα, κάνοντας λόγο «για κλίμα εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη».

«Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στον τόπο; Εάν αυτά συνέβαιναν επί άλλων κυβερνήσεων, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν θα καθόσασταν στα έδρανα, θα φωνάζατε όρθιοι στο όνομα της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει κληθεί να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της συζήτησης του απολογισμού του έτους 2013, που εγκρίνεται σήμερα Τετάρτη από τη Βουλή, κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ψηφίζει τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2013, καλώντας το Σώμα να αναλογιστεί «τι θα συνέβαινε εάν η συζήτηση αυτή διεξαγόταν υπό άλλες συνθήκες, αν δεν είχε μεσολαβήσει η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και ήμασταν ακόμη στην αντιμνημονιακή και δημαγωγική σφαίρα που τον έφερε στην εξουσία».

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αναγνωρίζουν το μέγεθος του PSI και αποδέχονται ότι το 2013 είχαμε πρωτογενές και υπερβάλλον πλεόνασμα, ενώ είναι πολύ καλύτερος ο απολογισμός του 2014.

«Γλύφετε εκεί που φτύνατε. Ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε διαπραγμάτευση με πλεόνασμα και μας έφερε αυτά τα αποτελέσματα και την βλάβη στην κοινωνία. Φανταστείτε να είχε κάνει την διαπραγμάτευση υπό τις συνθήκες του 2010, του 2012 και 2013 με την απειλή της χρεοκοπίας» επανέλαβε ο κ.Βενιζέλος.

«Εσείς τι κάνατε το 2015;», ρώτησε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, επισημαίνοντας πως το 2015 ήταν έτος οπισθοχώρησης, ζημιογόνο και βλαβερό για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία.

«Ξεπεράσατε την αβεβαιότητα που οι ίδιοι δημιουργήσατε;» διερωτήθηκε ο κ.Βενιζέλος για να απαντήσει αρνητικά, κατηγορώντας στην συνέχεια την κυβέρνηση ότι «στο ασφαλιστικό πυροβολεί την κοινωνία με τον φόβο» και «παίζει με τις αγωνίες των ανθρώπων στα κόκκινα δάνεια».

«Να προσέχετε τι λέτε. Αναπαράγετε το κλίμα αβεβαιότητας» πρόσθεσε.

BINTEO BOYΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top