Κι άλλες αποκαλύψεις για τον Λάμπρου: Ήταν μάρτυρας στη δίκη της 17 Νοέμβρη

Είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο

Κι άλλες αποκαλύψεις για τον Λάμπρου: Ήταν μάρτυρας στη δίκη της 17 Νοέμβρη

Μεγάλο σάλο προκάλεσαν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση για σχέσεις τρομοκρατών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα μετά από την αποκάλυψη ότι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ήταν ο μεσολαβητής του υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν κρατούμενοι μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς έκαναν απεργία πείνας με μια σειρά από αιτήματα, η υπόθεση πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ είναι γνωστό ότι ο Πάνος Λάμπρου υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ως μέλος της συνιστώσας ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Όπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά πέντε στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής του είχε εξαπολύσει και η Ντόρα Μπακογιάννη το 2012

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά πέντε στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής του εξαπέλυσε το 2012 η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ουσιαστικά ότι τα στελέχη αυτά υπερασπίστηκαν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Ηρακλή Κωστάρη που καταδικάστηκαν για τις ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά και τον Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ -που το 2012 βρίσκονταν στην Διοικούσα Επιτροπή του- είναι ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο γιατρός Νίκος Μανιός, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Λάμπρου.

«Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων»

Ο κ. Λάμπρου είναι μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» η οποία, σε δήλωσή της αναφέρει:

«Θα υπερασπιστούμε αταλάντευτα τον Πάνο Λάμπρου» σημειώνοντας πως «η παρακρατικού τύπου στοχοποίηση του ίδιου -και ποιος ξέρει πόσων ακόμη- στοχεύει στην «απενεργοποίηση» και την απομόνωση όσων δραστηριοποιούνται χωρίς παρωπίδες για τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην ουσία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης συνολικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top