«Να μείνουμε στην ιστορία»: Τους 5 άξονες των μεταρρυθμίσεων παρουσίασε ο Τσίπρας

«Θα ήταν καταστροφή αν περιοριστούμε στην εφαρμογή του Μνημονίου»

«Να μείνουμε στην ιστορία»: Τους 5 άξονες των μεταρρυθμίσεων παρουσίασε ο Τσίπρας
Την ανάγκη της κοινωνίας για μεταρρυθμιστικές τομές επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα ήταν καταστροφικό η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο.
«Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές» σημείωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως η κυβέρνηση οφείλει -παρά τις μεγάλες δυσκολίες- να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής και να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.
«Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές» είπε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας και τους 5 άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια:
διοικητική μεταρρύθμιση
υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη
αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων
καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς
Σχολιάζοντας, εξάλλου, το χθεσινό Eurogroup, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους. «Και αυτό θα το καταφέρουμε με συνομιλίες με τους εταίρους και χτίζοντας συμμαχίες» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
«Η κυβέρνηση δεν υποχώρησε»
Αναφερόμενος στα ζητήματα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχώρησε στα ανοιχτά ζητήματα («νόμος Κατσέλη», 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση).
Όπως τόνισε, αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης η εκ των πραγμάτων αποσύνδεση της πρώτης αξιολόγησης από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι για την ελληνική κυβέρνηση τώρα είναι προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της εβδομάδας ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πράσινο φως από το EWG και τον SSM για την εκταμίευση των 10+2 δις Ευρώ.
Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας.
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top