Παρασκευόπουλος: «Η Πολιτεία συνομιλεί με κρατουμένους, αλλά δεν εκβιάζεται»

«Δεν παύει ο κρατούμενος να είναι άνθρωπος»

Παρασκευόπουλος: «Η Πολιτεία συνομιλεί με κρατουμένους, αλλά δεν εκβιάζεται»

​Υπέρ του διαλόγου της Πολιτείας με κρατουμένους τάχθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η Πολιτεία δεν εκβιάζεται ποτέ.

«Δεν παύει ο κρατούμενος να είναι άνθρωπος. Ασφαλώς η Πολιτεία θα πρέπει να τον ακούσει στοργικά, καθώς αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος, όμως η Πολιτεία δεν εκβιάζεται», είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, κάτι που οφείλει να κάνει, ωστόσο δεν μπορεί να εκβιάζεται ή να μπαίνει στη λογική της διαπραγμάτευσης, του παζαριού ή να υποκύπτει σε εκβιασμούς».

Πρόσθεσε ακό��α ότι η επικοινωνία με τους κρατουμένους δεν είναι μόνο θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς όπως είπε κάποια στελέχη του προκειμένου να εξαρθρώσουν ένα έγκλημα πρέπει να κάνουν συζητήσεις με ανθρώπους εντός των φυλακών.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Γ. Πανούση, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ήσυχος που η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε πλέον του θέματος, προσθέτοντας ότι θα φανεί τι υπάρχει και τι όχι μετά από την έρευνα.

Παραδέχθηκε ακόμα ότι παρά τη μακρόχρονη φιλία που τον συνδέει με τον Γ. Πανούση, έχουν διαφωνήσει πάρα πολλές φορές, ενώ ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με άλλους παράγοντες για νομοθετήματα που διαμορφώνονταν.

Εξήγησε μάλιστα ότι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων, γεγονός που τον έκανε και τον ίδιο στόχο απειλών.

«Άλλο θέμα είναι η νομοθεσία και το πώς θα ετοιμαστεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και άλλο ένα αίτημα που αφορά μια απεργία πείνας ή μια συνθήκη στις φυλακές», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top