Τσίπρας σε δημάρχους νησιών: Θα δώσω μάχη για το πάγωμα του ΦΠΑ και για προσλήψεις

Σχέδια στήριξης για το προσφυγικό κύμα ζήτησαν οι τοπικοί άρχοντες

Τσίπρας σε δημάρχους νησιών: Θα δώσω μάχη για το πάγωμα του ΦΠΑ και για προσλήψεις

Την αγωνία τους για το που θα οδηγηθεί η κατάσταση με το συνεχιζόμενο κύμα προσφύγων εξέφρασαν οι δήμαρχοι 5 νησιών (Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου) στον Αλέξη Τσίπρα στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν και οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Οι δήμαρχοι και οι φορείς των νησιών ζήτησαν σχέδιο στήριξης των κοινωνιών αλλά και προσλήψεις σε λιμενικό, αστυνομία και δημοτικές υπηρεσίες για τη διαχείριση του τεράστιου προσφυγικού κύματος.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα δώσει μάχη για να παγώσει η αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ στα εν λόγω νησιά αλλά και για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις στους εν λόγω τομείς.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, αναγνώρισε ότι η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε από το πρόβλημα, το βάρος του οποίου αρχικά σήκωσαν οι τοπικές κοινωνίες, και τόνισε χαρακτηριστικά πως «γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να δούμε πώς θα βρούμε λύσεις μαζί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top