Η Ελλάδα ζητά διάλογο και τα Σκόπια βαφτίζουν το μουσείο τους...«Αλέξανδρος ο Μακεδόνας»!

Nέα πρόκληση απ'την FYROM δύο μέρες μετά από συνάντηση ανώτατων στελεχών των ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα ζητά διάλογο και τα Σκόπια βαφτίζουν το μουσείο τους...«Αλέξανδρος ο Μακεδόνας»!

​Την ώρα που η ελληνική διπλωματία «ρίχνει γέφυρες» με τους Σκοπιανούς για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να συζητηθεί σοβαρά το θέμα του ονόματος, η κυβέρνηση της FYROM «υψώνει τείχη», επιμένοντας στις προκλητικές ενέργειες.

Χαρακτηριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι να προχωρήσει στη μετονομασία του αρχαιολογικού μουσείου των Σκοπίων σε «Παλάτι Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», δύο μέρες μετά την συνάντηση ανωτάτων στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και Σκοπίων, με αντικείμενο την συμφωνία σε συγκεκριμ��να Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η συνάντηση του Α' γενικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβυ Πέτρου Μαυροειδή με την γενική γραμματέα του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών Έλενα Κουζμάνοφσκα έγινε «σε καλό κλίμα». Παρόλα αυτά δύο μέρες μετά, οι Σκοπιανοί αποφάσισαν να "ξαναβαφτίσουν" το αρχαιολογικό τους μουσείο «Παλάτι Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», προκαλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την... δυσφορία της ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του πολιτικού διευθυντή, πρέσβη Πέτρο Μαυροειδή, και της ομόλογου του Έλενας Κουζμάνοβσκα, αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων, τον διμερή διάλογο σχετικά με θέματα της ΕΕ, τη συνεργασία στο πλαίσιο των προγραμμάτων IPA II και Taiex και των προγραμμάτων αδελφοποιήσεων, την πανεπιστημιακή συνεργασία, τη συνδεσιμότητα, καθώς και τη διαχείριση των συνόρων, τη μετανάστευση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top