Νέες πιέσεις από ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Αμερικανός αξιωματούχος σε Bloomberg: Πρέπει να γίνει βιώσιμο

«Οι ΗΠΑ πιέζουν τις χώρες της Ευρώπης να συμφωνήσουν σε μία “επανεξέταση” του ελληνικού χρέους για να πειστούν οι ιδιώτες επενδυτές ότι το χρέος είναι βιώσιμο» δήλωσε στο Bloomberg αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ που δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη «πρέπει να αναλάβει δράση και να απομειώσει το ελληνικό χρέος», ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης «που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, θα μπορούσε να βοηθήσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρέχοντας τεχνική βοήθεια και προσωπικό».

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η έκκληση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απηχεί και τη θέση του ΔΝΤ που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παρέχει άλλα χρήματα στην Ελλάδα εκτός εάν η ευρωζώνη δεσμευτεί για μία διαδικασία ελάφρυνσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top