Λάδι στη φωτιά από νέες δηλώσεις Φίλη: Στερεότυπα και αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου!

Στην αντεπίθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Στήριξη από Αναγνωστοπούλου

Στην αντεπίθεση για το θέμα των δηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων που προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις πέρασε ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας σε εκδήλωση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε λόγο για στερεότυπα που κρατούν τη χώρα πίσω και για αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου!

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρ��πουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα. Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Στην εκδήλωση μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, η οποία στήριξε τον κ. Φίλη χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Φίλη «πηγή έμπνευσης» για διάλογο και κάνοντας λόγο για αντιδράσεις που αγγίζουν τα όρια του χουλιγκανισμού!

«Αυτή η σκέψη που παράγεται στα πανεπιστήμια επί τόσα τα χρόνια και που αλλάζει πολλά δεδομένα στον τρόπο που στοχαζόμασταν ως κοινωνί�� τον εαυτό μας και το παρελθόν μας, καλό θα είναι να βρούμε τρόπους να διαχυθεί περισσότερο στην κοινωνία. Διαφορετικά, αυτή η μεγάλη σκέψη που παράγεται μένει στο εσωτερικό των πανεπιστημίων ή διαχέεται σε διεθνές επίπεδο αλλά ποτέ δεν φτάνει στην κοινωνία. Γι’ αυτό και βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις» είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Με ισχυρή συνοδεία στο Πανεπιστήμιο ο Φίλης

Συνοδεία ανδρών της ασφάλειας του (άνω των 5) έφτασε στο Πανεπιστήμιο ο Νίκος Φίλης, �� οποίος μπήκε από την πλαϊνή και όχι από την κεντρική πόρτα.

Το STAR και η δημοσιογράφος Χριστίνα Καλοκύρη ρώτησαν τον υπουργό εάν προτίθεται να παραιτηθεί όπως ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το κ. Φίλη να «απαντά» γυρίζοντας την πλάτη…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top