Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Πρέπει να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα

Συζήτηση και για «βελτιώσεις», «σφίγγα» ο Επίτροπος για τα κόκκινα δάνεια

Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Πρέπει να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα
Την ικανοποίησή του για την κυβέρνηση και την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε κατά την έξοδό του από το Μεγάρου Μαξίμου ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Παράλληλα όμως διαμήνυσε ότι είναι ανάγκη «να γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος», ενώ ζήτησε να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένουν να κλείσουν τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα ακανθώδη ζητήματα», αλλά και ότι έγινε συζήτηση για το που θα μπορέσουν να υπάρξουν βελτιώσεις.

Σχετικά με το χρέος ο Επίτροπος δήλωσε ότι αρχικά πρέπει να υιοθετηθούν τα πρώτα από τα προαπαιτούμενα και στη συνέχεια το Eurogroup να γνωμοδοτήσει για εκταμίευση της πρώτης δόσης. Θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δόση και η συζήτηση για το χρέος.

Χαίρομαι που σας συναντώ, ευτυχώς τώρα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από την συνάντηση που είχαμε τον Ιούλιο» δήλωσε προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συζητήσαμε και αυτό το ενδεχόμενο, είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε, ενώ για τα κόκκινα δάνεια περιορίστηκε να δηλώσει ότι συζητήθηκε το ζήτημα, χωρίς να κάνει άλλο σχόλιο.

Για την ανακεφαλαιοποίηση, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, ενώ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Τσίπρας: χαίρομαι που σας συναντώ υπό καλύτερε συνθήκες

«Χαίρομαι που σας συναντώ, ευτυχώς τώρα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από την συνάντηση που είχαμε τον Ιούλιο» δήλωσε προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top