Οι ξένοι ηγέτες για την προσφυγική κρίση- Σουλτς: «η βία κατά των μεταναστών είναι ντροπή»

Μέρκελ: «Η σημερινή συνάντηση αποτελεί σταθμό για την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων

Οι ξένοι ηγέτες για την προσφυγική κρίση- Σουλτς: «η βία κατά των μεταναστών είναι ντροπή»

​Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η μίνι Σύνοδος Κορυφής την οποία συγκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε πως στην Ευρώπη είμαστε «πιο εποικοδομητικοί μαζί αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός».

Μάλιστα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «η βία κατά των μεταναστών δεν θα γίνει αποδεκτή. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να δώσει μια λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα χρησιμοποιώντας βία αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως «η σημερινή συνάντηση αποτελεί σταθμό για την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων».

Από την άλλη, ο Πολωνός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ δήλωσε πως «σήμερα έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να συγκεντρώσουμε τους ηγέτες των Βαλκανίων σε ένα τραπέζι και να υπάρξει ένας διάλογος δίχως εντάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό καθώς η μία χώρα κατηγορεί την άλλη για την προσφυγική κρίση! Πάντως αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Τουρκίας, μιας χώρας μ�� μεγάλη σημασία για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο 16 σημείων απαντώντας σε ερωτήματα πρακτικής διαχείρισης των μεταναστών και τον έλεγχο των ροών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top