Ομολογία Κατρούγκα��ου: «Δεν μπορώ να θέσω όριο για τις μειώσεις στις συντάξεις»

Ανοιχτό να πέσει μαχαίρι και σε εκείνες κάτω από τα 1.000 ευρώ

Ομολογία Κατρούγκαλου: «Δεν μπορώ να θέσω όριο για τις μειώσεις στις συντάξεις»

​Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην Real News.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων. Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποιο όριο από τώρα, γιατί βρισκόμαστε σε φάση ποσοτικοποίησης των διαφόρων σεναρίων και ο στόχος μας είναι να θέσουμε τον πήχη της προστασίας όσο ψηλότερα γίνεται», είπε ο υπουργός.

Μάλιστα όπως τόνισε η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους και η καταβολή εθνικής σύνταξης είναι οι δύο βασικοί άξονες της εισήγησης για το νέο ασφαλιστικό.

«Όλα εξετάζονται με σκοπό να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προστασία. Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια. Σε περίπτωση που δεν συγχωνευτούν με την κύρια ασφάλιση θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία θα φέρει μειώσεις (...) Το άλλο σενάριο αντιμετωπίζει την κύρια και την επικουρική σύνταξη ως ενιαίο σύνολο, με σκοπό να προστατεύσει το άθροισμά τους ως συνολικό εισόδημα του συνταξιούχου, όσο μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο μετά την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όσον αφορά στην εθνική σύνταξη σημείωσε ότι «θα καταβάλλεται σε όλους τους ασφαλισμένους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με χρηματοδότηση από τη φορολογία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top