Μουζάλας: «Θα πούμε όχι αν μας προτείνουν κέντρο υποδοχής 50.000 προσφύγων»

«Δεν μπορούμε να φτιάξουμε κωμόπολη προσφύγων στην Αθήνα»

Μουζάλας: «Θα πούμε όχι αν μας προτείνουν κέντρο υποδοχής 50.000 προσφύγων»

​Την ανησυχία του για το δημοσίευμα του Spiegel που ανέφερε ότι η κα Μέρκελ σήμερα θα προτείνει στον κ. Τσίπρα τη δημιουργία ενός μεγάλου hot spot που θα μπορεί να εξυπηρετεί 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας.

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία... Από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα. Αν τεθεί τέτοιο ζήτημα στη σύνοδο, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει αρνητικά», ξεκαθάρισε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:

«Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων».

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι η πρόταση αυτή δεν λαμβάνει καν υπόψη τον χώρο και αναρωτήθηκε:

«Τι είναι η Ελλάδα; 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο, είναι μια πόλη. Επίσης δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Μονάχα στην Ιορδανία υπάρχει ένας. Πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο ρεύμα των προσφύγων».

Τέλος σημείωσε ότι η μοναδική συζήτηση που έχει κάνει η Αθήνα είναι να δημιουργηθούν δύο χώροι φιλοξενίας για 8.000 – 10.000 στην Αθήνα και στην Μακεδονία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top