ΣΦΟΔΡΗ επίθεση Θεοδωράκη για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ

«Η κυβέρνηση είναι η ντάμα της διαπλοκής»

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση Θεοδωράκη για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ

​Ως νομοσχέδιο που υπηρετεί τον στόχο της κυβέρνησης να δημιουργήσει το δικό της καθεστώς, να αποκτήσει την εύνοια της διαπλοκής και όχι να την πατάξει χαρακτήρισε τις νέες ρυθμίσεις για τα ΜΜΕ ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα τις καταψηφίσει.

«Θέλετε ένα νομοσχέδιο θολό, για να χειραγωγείτε. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι να στήσουν μηχανισμούς δικούς τους, να εδραιωθεί ένα καθεστώς για να ελέγξει τα «μίντια» να είστε ο βασικός μέτοχος. Σε αυτό τον κατήφορο δεν θα είμαστε μαζί σας. Θα είστε εσείς και οι συνέταιροι σας. Εμείς θα είμαστε απέναντι σας, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν επιζητάτε την ρύθμιση. Παντού θέλετε να είστε ο βασικός μέτοχος και σε αυτό το κατήφορο εμείς θα είμαστε απέναντι. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας γιατί είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε την χώρα και όχι το καθεστώς σας» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κυβέρνηση «ντάμα» της διαπλοκής που έχει ως καβαλιέρο «τους μεγαλοεπιχειρηματίες».

2395198.jpg
«Πάτε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό και όποιος δώσει περισσότερα τα παίρνει όλα. Δώστε μια ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία; Πότε θα λυθεί το θέμα με ΕΣΡ; Φοβάμαι ότι δεν θα προχωρήσει ο δικός σας πρόχειρος νόμος» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. Εξήγησε ότι ο αριθμός των αδειών πρέπει να καθοριστεί από το ΕΣΡ επισημαίνοντας ότι και στην Γαλλία τον απόλυτο έλεγχο τον έχει ανεξάρτητη αρχή και όχι ο αρμόδιος υπουργός.

«Λέτε ότι θα πολεμήσετε την διαπλοκή ενισχύοντας την ντάμα της διαπλοκής. Καβαλιέρος είναι ο επιχειρηματίας. Αντί να αποσύρουμε την ντάμα την ενισχύετε και την κάνετε πιο θελκτική» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Ο υπουργός καθορίζει τιμή, αριθμό, ειδικότητες και αριθμό εργαζομένων. Είναι ο απόλυτος άρχοντας για την τηλεόραση. Αποφασίζει πως και τι εκπέμπεται».

2395199.jpg
Απευθυνόμενος στον κ. Παππά είπε: «Ο κ. Παππάς διεκδικεί τον ρόλο ενός τροχονόμου διαπλοκής φύγε εσύ και έλα εσύ. Προσπαθεί να ελέγξει την διαπλοκή. Προς όφελός του ή της κυβέρνησής του; Θα φανεί. Να κυβερνήσει με νέους διαπλεκόμενους ή με τους παλιούς που θα έχουν προσκυνήσει την νέα εξουσία. Είναι κατάντια για τη χώρα να αποκτά υπουργό καναλάρχη και η χώρα να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Αυτό νομίζει ότι είναι το εργαλείο για την μακροημέρευσή του. Αυτή την πλάνη είχαν και οι προηγούμενοι. Να έχουμε τα δικά μας κανάλια να μας προστατέψουν τις δύσκολες ώρες».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς απάντησε: «αυτό που η κυβέρνηση κρίνει είναι αριθμός και τιμή. Όχι ποιος μένει ή φεύγει και τις προδιαγραφές… Υπερψηφίστε τουλάχιστον τα άρθρα για δημοπρασία και αλλαγή σε ΕΣΡ για να συμφωνήσουμε ότι θέλουμε να βάλουμε καθαρούς όρους».

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής αναφέρθηκε για ακόμη και φορά… στις δημοσκοπήσεις που αφορούσαν το κόμμα του. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα νικήσει τη διαπλοκή με όχημα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

2395057.jpg
«Πρέπει να λήξουμε το θέμα της υπερεξουσίας των καναλαρχών και των δημοσιογράφων που συμμετέχουν σε συμμορίες και αποφασίζουν την πολιτική εξόντωση κομμάτων για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε ενώ έκανε λόγο για «δολοφόνους» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι θεσμικό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε υφιστάμενους και επίδοξους νταβατζήδες να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε και τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές «σήμερα αποφασίζουμε για το αν θα δώσουμε την εξουσία στο ελληνικό λαό ή για το αν θα επιτρέψουμε να κυβερνούν τον τόπο νταβατζήδες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top