Συνεχίζει το… «άδειασμα» ο Μοσκοβισί: «Ο Τσίπρας μεταλλάχτηκε»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Συνεχίζει το… «άδειασμα» ο Μοσκοβισί: «Ο Τσίπρας μεταλλάχτηκε»

​Λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ και μια μέρα μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμα της ελληνικής κυβέρνησης από τον Ζ. Κ. Γιούνκ��ρ, ο Γάλλος επίτροπος Π. Μοσκοβισί συνεχίζει ακάθεκτα την αποδόμηση του Α. Τσίπρα και της αριστερής κυβέρνησής του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1» ότι… «μεταλλάχθηκε».

«Ο Τσίπρας έκανε στροφή και μεταλλάχθηκε. Σήμερα η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή. Η ελληνική περίπτωση είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μπορούμε πλέον να εκταμιεύσουμε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ του προγράμματος. Φυσικά, τώρα θα εξετάσουμε την πρόοδο του προγράμματος και γύρω στο Νοέμβριο - Δεκέμβριο θα εξετάσουμε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, καθώς και το χρέος», είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Πάντως, όπως πάντα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσων επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί και κάλεσε την Ευρώπη να διατηρήσει την εποικοδομητική στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Τέλος ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, τονίζοντας:

«Η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες. Υπάρχουν οφέλη και ευκαιρίες. Φυσικά και δεν μπορούμε να τους δεχθούμε όλους, καθώς πρέπει να υπάρχει ένα κριτήριο υποδοχής, ανάλογα με την προέλευση, αλλά γενικά θα έλεγα πως η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες. Η Ευρώπη εργάζεται για να διασφαλίσει τη μετεγκατάσταση και την υποδοχή των μεταναστών, αλλά και για την ενίσχυση των συνόρων. Πάνω απ' όλα, χρειάζεται μια ενωτική στάση από τα κράτη-μέλη. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top