Ρήγας: «Το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση πλήττει τα λαϊκά στρώματα»

«Το μέτρο δεν θα έχει αποτέλεσμα»

​Την αντίθεσή του στην εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξέφρασε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρ��γας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Το 23% στην εκπαίδευση χτυπάει τα παιδιά κυρίως των λαϊκών τάξεων. Αυτά πάνε φροντιστήριο, που δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα. Έτσι όπως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα αυτή τη στιγμή δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα για τις εισαγωγικές εξετάσεις», είπε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

«Το σημαντικότερο, όμως είναι ότι το 23% δεν θα έχει οικονομικά αποτελέσματα. Θα υπάρξει φοροδιαφυγή, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις, θα κλείσουν, θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αρχίσει το μαύρο χρήμα. Άρα φοροδιαφυγή, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ακόμα ότι η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι επιλογή της κυβέρ��ησης, αλλά μια πίεση, γι’ αυτό άλλωστε και έχει παγώσει, ώστε να μπορέσει να βρει τα ισοδύναμα που θα το αντικαταστήσουν.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στη λύση που θα επιλεγεί θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ΦΠΑ τριών ταχυτήτων.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πια κανένας διχασμός, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να γίνουν δύσκολες επιλογές που δεν ήταν σύμφωνες με το πρόγραμμα του κόμματος.

Σχολιάζοντας τέλος τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Ρίγας τόνισε:

«Είναι θέμα… Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υπαρξιακό πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Κληθήκαμε υπογράψαμε μια συμφωνία, επιμένανε, και τότε στο δημοψήφισμα για το “ναι” και σήμερα αντιλαμβάνονται αλλιώς τα πράγματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top