Έως 2 δισ. ευρώ το κόστος για το «θερινό Νταβός»

Έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες ο Δ. Μάρδας

​Λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί Αιγιλεία σε «θερινό Νταβός», έδωσε στη δημοσιότητα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, η ελληνική κυβέρνηση θα παραχωρήσει στα κράτη – μέλη του ΟΗΕ έναν χώρo για να χτίσουν μία εστία, όπου θα πραγματοποιούνται συνέδρια.

«Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι της τάξης του 1,6 έως 2 δισ. ευρώ το πολύ. Όσον αφορά στο κόστος των κατασκευών, θα αναληφθεί 100% από τα κράτη που θα ενδιαφερθούν να χτίσουν τη συγκεκριμένη εστία, που θα περιέχει ένα σύνολο δωματίων», είπε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε:

«Αθροίζοντας το σύνολο των δωματίων μπορούμε να φτάσουμε -κατά την άποψή μας- σε ένα σύνολο εξυπηρέτησης 6.000 συνέδρων, οπότε καλύπτουμε ένα μεγάλο συνέδριο... Το νησί αυτό αποκαλείται "τζάκι της τέχνης και της επιστήμης"».

Ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμ��έλειας, όπου θα έρχονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου.

Όσον αφορά στο ΕΣΠΑ, είπε ότι θα είναι 20 δισ. και απαιτούνται 80 δισ. επενδύσεις.

«Απλά και μόνο με πολιτικές υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -που είναι απαραίτητες και θα εφαρμοστούν- δεν μπορούμε να φτάσουμε αυτό το ποσό. Χρειάζονται μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους επενδύσεις. Εμείς ασχολούμαστε και με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Το συγκεκριμένο σχέδιο που έχουμε δεν εντάσσεται στα λεγόμενα μεγάλα σχέδια, είναι μεσαίου μεγέθους», διευκρίνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top