Μεϊμαράκης: O Τσίπρας ζήτησε απ’τους Ευρωπαίους να μας κάνουν ντα να ψηφίσουμε τα μέτρα

"Βγάλτε από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου τα ζητήματα της Μακεδονίας και της Τουρκίας"

Μεϊμαράκης: O Τσίπρας ζήτησε απ’τους Ευρωπαίους να μας κάνουν ντα να ψηφίσουμε τα μέτρα

​Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου.

«Ο κύριος Τσίπρας ζήτησε από τους Επίτροπους της Κομισιόν να πείσουν την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα μέτρα. Κάνετε σαν παιδάκι που φωνάζει την μαμά να μας κάνει “ντα”. Εμείς ό,τι είναι προς όφελος της χώρας θα το στηρίζουμε, ό,τι είναι φόρος θα το καταψηφίζουμε» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων.

«Ανοίξατε εκτάκτως την Βουλή στις 13 Αυγούστου, στις 14 Αυγούστου ψηφίσαμε και αμέσως προκηρύξατε εκλογές, ώστε ο λαός να μην έχει ενημερωθεί. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και εμείς θα σας το θυμίζουμε διαρκώς» είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τους φόρους και τα μέτρα του Πολυνομοσχεδίου.

«Εμείς παίρναμε τους φόρους και τους ρίχναμε πίσω στην αγορά. Εσείς τους απομακρύνετε από την αγορά. Μας είπατε ότι θα φέρετε μέτρα με πρόσημο αναπτυξιακό, κοινωνικό. Βλέπετε κάτι τέτοιο σήμερα; Μας λέτε για όλα τα άλλα, εκτός από αυτά που έχουμε να νομοθετήσουμε» είπε ο κ.Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε στις υποθέσεις με τα πόθεν έσχες των υπουργών.

«Ο κ.Τσίπρας είδε τι έγινε στα πόθεν έσχες; Γιατί εμάς δεν μας ενημέρωσε κανείς; Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία. Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι» τόνισε.

«Η δεύτερη κυβέρνηση του ��ΥΡΙΖΑ συγκρούεται με την πρώτη κυβέρνηση, στο θέμα των 100 δόσεων και στο θέμα των υπερήλικων συντάξεων. Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει για την αλλαγή της στάσης της. Η αντιπολίτευση ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη» τόνισε στην συνέχεια.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε τον τόνο της φωνής του και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό και με αφορμή τις αναφορές του κ.Τσίπρα στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, του είπε «Οι περικοπές στις συντάξεις δεν αντιμετωπίζονται με το παραλιακό μέτωπο στο Κερατσίνι. Φέρτε το νομοσχέδιο για τα κανάλια και εμείς εδώ είμαστε. Βγάλτε από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου τα ζητήματα της Μακεδονίας και της Τουρκίας. Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top