Άγνωστο πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα

Φωτίου: «Μόλις υπάρξει η δυνατότητα θα δοθούν τα χρήματα»

Άγνωστο πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα

​Άγνωστο παραμένει το πότε θα καταβληθούν τα οι��ογενειακά επιδόματα, με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου να δηλώνει σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν σε 635.000 δικαιούχους.

Όπως είπε, τα οικογενειακά επιδόματα θα πιστωθούν όταν αποδεσμευτούν τα χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Εάν υπάρχουν χρήματα στις 19 Οκτωβρίου θα μπουν εκείνη την ημέρα, αν υπάρχουν πριν από τις 16 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στην κάρτα σίτισης, η κα Φωτίου τόνισε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και το 2016 και ότι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν τα χρήματά τους κάθε 24 του μήνα.

Σημείωσε επίσης ότι μόλις υπάρξει δυνατότητα θα δοθούν και τα αναδρομικά για την κάρτα σίτισης, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε με καθυστέρηση, χωρίς τα αναδρομικά ποσά από τον Απρίλη, αφού το κονδύλι έφτανε μόνο για τα χρήματα ενός μήνα.

Τέλος τόνισε ότι έχουν καθυστερήσει οι 6.500 ενστάσεις για την κάρτα σίτισης, λόγω του ότι ο έλεγχος γίνεται με το χέρι και όχι ηλεκτρονικά, ενώ έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα ή στις αρχές του επόμενου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top