Συμφωνία για τον εκλογικό νόμο με… νοήματα στη Βουλή!

Οι σπόντες, τα καρφιά και τα ευτράπελα που έδωσαν τον τόνο στη συνεδρίαση

Συμφωνία για τον εκλογικό νόμο με… νοήματα στη Βουλή!
Να προχωρήσουν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου συμφώνησαν κατ' αρχήν οι πολιτικοί αρχηγοί, έστω και με… νοήματα στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης!

«Αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλή με 200 ψήφους, σε αυτό να δεσμευτούμε και αυτό να κάνουμε…» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Από τα κυβερνητικά έδρανα ακούσθηκε να σχολιάζει ο πρωθυπουργός: «Διακόσιες, δηλαδή χωρίς τη Νέα Δημοκρατία…». .

Ο Στ. Θεοδωράκης επανήλθε και ανέφερε ότι «η ΝΔ θα συμφωνήσει, μου έκανε νόημα ο Μεϊμαράκης», για να παρέμβει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (ο οποίος είχε στιγμές έντασης με τον Α. Γεωργιάδη για την σειρά των ομιλιών) και να παρατηρήσει: «Ωραία, μην κάνετε όμως νοήματα». …

Μια μικρή άτυχη στιγμή είχε η Φώφη Γεννηματά, όταν… ψιλοσκόνταψε ανεβαίνοντας στο βήμα.

Ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε συνέχεια στη κόντρα του με το ΚΚΕ, που τον είχε αποκαλέσει «λαγό»: «Παρακαλώ ηρεμήστε εσείς του ΚΚΕ, είστε οι πιο άτακτοι… Εσείς δεν ξέρω αν είστε του ΚΚΕ, γιατί με είπατε λαγό χθες… Θα φανεί ποιος είναι ο λαγός… Ποιος έκανε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη;».

Συνέχεια έδωσε όμως και η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος χθες είχε αποκαλέσει «γκαντέμη» τον πατέρα ��ης, Κώστα Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», του είπε:

«Σου εύχομαι, Πρόεδρε Λεβέντη, Πρόεδρε της Ένωσης Κεντρώων, να αποκτήσεις κάποια στιγμή την γκαντεμιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην ηλικία, στη διαύγειά του και στην αναγνώριση όλων όσων έχει προσφέρει στον τόπο του…».

Η Αλέκα Παπαρήγα κλείστηκε για λίγη ώρα στο ασανσέρ της Βουλής και καθυστέρησε να μιλήσει.

Η αίθουσα της Ολομέλειας άδειασε όμως, όταν πήρε το λόγο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, που λίγο… μακάβρια θυμήθηκε ένα απόσπασμα από τους νεκρικούς διαλόγους του Λουκιανού!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top