Μεϊμαράκης: «Μη διανοηθεί ο Τσίπρας να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή»

Επίθεση στον πρωθυπουργό μετά από την έκθεση του ΔΝΤ που κάνει λόγο για επιπλέον μέτρα, ύψους 1,35 δισ.

Μεϊμαράκης: «Μη διανοηθεί ο Τσίπρας να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή»

​Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, κατηγορώντας την πως έχει κρύψει από τον ελληνικό λαό ότι θα φέρει πρόσθετα μέτρα εκτός από αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο.

Αφορμή για την επίθεση του κ. Μεϊμαράκη, στάθηκε η έκθεση του ΔΝΤ, που αναφέρει ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ύψους 1,35 δισ. ευρώ.

«Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας μας έλεγε ότι βρήκε ευήκοα ώτα όταν επισκέφθηκε την Αμερική. Σήμερα, το ΔΝΤ μας στέλνει εγκύκλιο για νέα μέτρα, ύψους 1,5 δισ. Επιβεβαιώνεται, έτσι, αυτό που έλεγα χθες για ουρές και κρυφή ατζέντα. Μη διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ.

Η έκθεση του ΔΝΤ ανέφερε ότι για τη διετία 2015 – 2016 θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 1,35 δισ. ευρώ, εκτός αυτών που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα με τους δανειστές μας.

Επιπρόσθετα η έκθεση εκτιμά ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ και το 2016 με μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) προβλέπουν για το 2015 πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ και για την επόμενη χρονιά πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%.

Η έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει επίσης πρωτογενές πλεόνασμα 1,3% του ΑΕΠ για το 2017, 2,5% για το 2018 και στη συνέχεια 3,5% ετησίως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top