Δήμας (ΝΔ): Ντροπή να είναι κλειστός ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα

Ερώτηση στον Μπαλτά για το πότε θα ανοίξει ξανά το μνημείο

Το "κλείσιμο" του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, λόγω έλλειψης προσωπικού, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Χρίστου Δήμα.

Με ερώτηση του προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά ο γαλάζιος βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Υπουργείου, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά και για τον λόγο, που ενώ το Υπουργείο γνώριζε για την συνταξιοδότηση του αρχαιοφύλακα δεν προνόησε, ώστε να βρεθεί έγκαιρα αντικαταστάτης χωρίς να χρειαστεί να κλείσει ο χώρος του μνημείου.

Ο Χρίστος ��ήμας υπενθυμίζει στο σχετικό κείμενο πως το μνημείο είναι ένα από τα σπουδαιότερα και επιβλητικότερα της χώρας και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως τον «Παρθενώνα της Πελοποννήσου».

Στην ερώτησή του, ο κ.Δήμας χαρακτηρίζει «ντροπή» την αδυναμία επίσκεψης του χώρου από τουρίστες – ειδικά τα Σαββατοκύριακα - ενώ αναφέρει και το πρόβλημα ασφάλειας του μνημείου.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση του βουλευτή στο αρχείο Word που ακολουθεί

ΕΡΩΤΗΣΗ.docxΕΡΩΤΗΣΗ.docx

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top