Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά: «Η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει πατινάζ σε λεπτό πάγο»

«Οι υπουργοί απεχθάνονται τις μεταρρυθμίσεις»

​Με ένα νέο του άρθρο στο thepressproject.gr, ο Γ. Βαρουφάκης ξαναχτυπά και ασκεί εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας ως… ανασχηματισμό τις πρόσφατες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι παραπλανητικό και ότι η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα κάνει πατινάζ πάνω σε λεπτό πάγο.

Μάλιστα στρέφει τα βέλη του και εναντίον των υπουργών, τονίζοντας ότι απεχθάνονται τις μεταρρυθμίσεις.

«Ο πιο δαπανηρός μικρός κυβερνητικός ανασχηματισμός στην ιστορία της Ελλάδας. Με αυτά τα λόγια μπορεί να περιγραφεί το αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Πράγματι, με λίγες εξαιρέσεις, οι ίδιοι οι υπουργοί έχουν επιστρέψει στα ίδια γραφεία, ως μέρη μιας διακυβέρνησης που υποστηρίζ��ται από το ίδιο περίεργο ζευγάρι (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), η οποία έλαβε απλά ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό από την προηγούμενη κυβέρνηση», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Συγκρίνοντας μάλιστα τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο κ. Βαρουφάκης γράφει:

«Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν βρισκόμουν δίπλα του, ζητήσαμε από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την αποφασιστικότητά μας να τερματίσουμε τις υποκριτικές διασώσεις που ώθησαν την Ελλάδα σε μια μαύρη τρύπα και λειτούργησαν ως πρότυπο για τις πολιτικές λιτότητας σε όλη την Ευρώπη . Η κυβέρνηση που επέστρεψε στις 20 Σεπτεμβρίου έχει την αντίθετη εντολή: να εφαρμόσει ένα τέτοιο υποκριτικό πρόγραμμα και μάλιστα στην πιο τοξική παραλλαγή του από ποτέ».

«Ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρ��ησή του κάνει πατινάζ σε λεπτό πάγο ενός δημοσιονομικού προγράμματος που δεν μπορεί να ευδοκιμήσει και με μια μεταρρυθμιστική ατζέντα που απεχθάνονται οι υπουργοί του, αφού οι ψηφοφόροι προτίμησαν σοφά αυτόν και το υπουργικό του συμβούλιό από τη συντηρητική αντιπολίτευση ώστε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απεχθάνεται. Η πραγματικότητα της ατζέντας λιτότητας όμως θα θέσει σε δοκιμασία τη δημόσια υπομονή», συνεχίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, σχολιάζοντας και το πρόγραμμα της κυβέρνησης, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει γελοίους τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

«Εκτός από αυτές τις γελοίες αυξήσεις φόρων (οι οποίες περιλαμβάνουν σημαντικές αυξήσεις και στους φόρους πωλήσεων) η κυβέρνηση Τσίπρα έχει συμφωνήσει για την περικοπή των συντάξεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ακόμα και οι πλέον σκεπτικιστές των μεταρρυθμίσεων αποδέχονται την ημερήσια ατζέντα που επέβαλε η Τρόικα», τονίζει και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να απαλύνει αυτό το τσουνάμι πόνου με δύο γραμμές άμυνας: Η πρώτη είναι μέσω της μείωσης του χρέους και η δεύτερη θα βασίζεται στην υπόσχεση ενός “παράλληλου προγράμματος” με στόχο τη ελάφρυνση των χειρότερων επιπτώσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top