Φάιμαν: «Η Αυστρία θα στηρίξει τη λειτουργία των Hotspots»

«Η ΕΕ πρέπει να διαθέσει το προσωπικό και τα οικονομικά μέσα»

Φάιμαν: «Η Αυστρία θα στηρίξει τη λειτουργία των Hotspots»

​Την απόφαση η χώρα του να συμβάλει στη λειτουργία των κέντρων ταυτο��οίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων Hotspots στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Β. Φάιμαν, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη.

Ο κ. Φάιμαν πρόσθεσε ακόμα πως η Αυστρία θα ενισχύσει οικονομικά με 30 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών και τόνισε ότι με τον Α. Τσίπρα θα συζητήσει την ανάγκη ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ελλάδα.

Όπως είπε άλλωστε, η ΕΕ πρέπει να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό και τα οικονομικά μέσα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στην αποστολή αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

Μάλιστα ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε ότι η διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεννόηση με την Α. Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συμβάλει ενεργά, ώστε να λειτουργήσουν τα Hotspots.

Χαρακτήρισε τέλος τη δημιουργία τους, ως μια πολιτικά σωστή αποστολή, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που θα φτάνουν εκεί θα πρέπει να ενημερώνονται για το αν υπάρχει πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτείται πειθαρχία για να έχει επιτυχία το εγχείρημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top