Φωτίου: «Έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας στη χώρα»

Οι στόχοι της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

​Τους τρόπους με τους οποίους θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να απαλύνει τις αρνητικές συνέπειες του τρίτου Μνημονίου αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Γυρίζοντας εδώ έχουμε αφήσει ένα κομμάτι της δουλειάς μας που πρέπει να συνεχίσουμε. Το κομμάτι της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο όμως πια πρέπει να συνεχιστεί με άλλους όρους. Κάναμε μία πρώτη κίνηση, καταλάβαμε ορισμένα πράγματα είναι για πρώτη φορά που έχουμε ηλεκτρονική καταγραφή των συμπατριωτών μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση, χωρίς να μεσολαβούν, ούτε πελατειακές σχέσεις, ούτε τίποτα. Ηλεκτρονική καταγραφή και μάλιστα δύο φορές. Άρα έχουμε το θλιβερό προνόμιο να έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας της χώρας», είπε η κα Φωτίου και συνέχισε:

«Έχω ένα πρώτο μητρώο ωφελούμενων. Αυτή τη δουλειά θα την εμπλουτίσω και με όλα τα δεδομένα, τα επιδοματικά, που παίρνουν αυτοί οι ωφελούμενοι. Άρα και όλο το πρώτο κομμάτι της φτώχειας. Γιατί έχουμε δύο σκαλοπάτια στη φτώχεια. Το κατώφλι της φτώχειας και την ακραία φτώχεια. Εμείς ασχοληθήκαμε με την ακραία φτώχεια. Φοβερά πράγματα. 400 ευρώ το πολύ εισόδημα σε 4μελή οικογένεια. Αν το σκεφτείτε είναι ανατριχιαστικό με τι ασχοληθήκαμε μέχρι στιγμής. Αυτό το κομμάτι αφού το καταγράψουμε ηλεκτρονικά θα δούμε όλους τους φορείς από τους οποίους παρέχεται προνοιακή βοήθεια. Αυτό είναι πάλι ένα πολυδαίδαλο κομμάτι που ποτέ δεν έχει καταγραφεί με σαφήνεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top