Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ��έα Υόρκη

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με αξιωματούχους και ηγέτες

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη

​Φορτωμένο είναι και σήμερα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τη συνομιλία που είχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον στο Clinton Global Initiative.

Συγκεκριμένα, στις 08:00 – 08:50 τοπική ώρα, θα παραβρεθεί στη δεξίωση υποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στους αρχηγούς κρατών και στις 09:00 θα παρακολουθήσει την έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με πρώτο ομιλητή των Γ.Γ. του Οργανισμού και επόμενο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στις 11:00 ο Α. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και στις 11:30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα.

Στις 13:15 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και στις 15:00 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνα, Ξι Τζινπίνγκ.

Αμέσως μετά, στις 16:30 θα έχει μία ακόμα συνάντηση, αυτή τη φορά με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ενώ το απόγευμα στις 19:00 θα παρακαθίσει στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ για την συζήτηση Τσίπρα-Κλίντον στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top