Συγχαρητήρια Πούτιν, Ρέντσι στον Τσίπρα για την επανεκλογή του

Κομισιόν: «Η νέα κυβέρνηση έχει εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις»

Συγχαρητήρια Πούτιν, Ρέντσι στον Τσίπρα για την επανεκλογή του

​Τον Α. Τσίπρα συνεχάρη για την επανεκλογή του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν με τηλεγράφημα που απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του νίκη.

Στο τηλεγράφημα αυτό ο κ. Πούτιν «εκφράζει την ελπίδα να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και μια επωφελής συνεργασία με την Αθήνα».

«Η Μόσχα επιθυμεί να ενισχύσει τη ρωσοελληνική συνεργασία, η οποία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές σε πολλούς τομείς, κυρίως το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια και τον ανθρωπιστικό τομέα», τονίζεται στο τηλεγράφημα του Κρεμλίνου.

Ο Α. Τσίπρας είχε όμως τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ της Κυριακής και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μ. Ρέντσι, ο οποίος σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA τον συνεχάρη για την νίκη του στις εκλογές.

Η Κομισιόν από την άλλη, μέσω του εκπροσώπου του Ζ. Κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε με τους Ευρωπαίους εταίρους της τον περασμένο Ιούλιο.

«Ήταν υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα που η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η νέα κυβέρνηση θα έχει τώρα την εντολή να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνεχάρη τον Τσίπρα για την νίκη του, τονίζοντάς του ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και καθόλου χρόνος για χάσιμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top