Χρυσόγονος: «Αν δεν πιάσουμε τους στόχους θα μας διώξουν από το ευρώ»

«Η προσφορά που μας έκαναν οι δανειστές είναι και η τελευταία»

​Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, προειδοποιώντας ότι αν η νέα κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους τ�� Grexit είναι προ των πυλών.

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στη διαπραγμάτευση και το εκτίμησε ο ελληνικός λαός. Άλλο, όμως, αν το αποτέλεσμά της δεν τη δικαίωσε. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι, ασχέτως αν θα θέλαμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη προσφορά εκ μέρους των δανειστών, αυτή η προσφορά, η κακή, που είχαμε νομίζω ότι είναι και η τελευταία. Δεν αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει άλλος διακρατικός δανεισμός, τουλάχιστον με τη διατήρηση της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη», είπε ο κ. Χρυσόγονος ��τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και συνέχισε:

«Αν δεν καταφέρουμε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και ναυαγήσει το πρόγραμμα αυτό, θα μας πάνε σε ένα σχέδιο συντεταγμένης εξόδου που θα σημαίνει επί της ουσίας βίαιη φτωχοποίηση, πολύ σκληρότερο μνημόνιο με δραχμή».

Περιγράφοντας μάλιστα το ζοφερό αυτό σενάριο, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι «μέσα σε λίγες εβδομάδες θα μας μετατρέψουν σε κάτι που θα μοιάζει από άποψη κατά κεφαλήν εισοδήματος κ.λπ. μάλλον με τη Βουλγαρία, παρά με τη σημερινή Ελλάδα. Άρα, αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και να προχωρήσουμε αναλόγως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top