Ορκίζεται σήμερα ο Τσίπρας - Την Τρίτη η νέα κυβέρνηση

«Πρώτη μάχη για το χρέος» λέει ο νικητής των εκλογών

Ορκίζεται σήμερα ο Τσίπρας  - Την Τρίτη η νέα κυβέρνηση

Σήμερα το βράδυ (στις 20.00) υπολογίζεται πως θα ορκιστεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για σημαντικό αποτέλεσμα που στέλνει σαφές μήνυμα στην Ευρώπη και μίλησε για σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Παράλληλα, οριοθέτησε ως πρώτη και σημαντικότερη τη μάχη που θα δώσει για το χρέος, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» αλλά η συμφωνία.

Νωρίτερα, θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνης Μανιτάκης προκειμένου να της παραδώσει τη σύνθεση της νέας Βουλής που προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Στη συνέχεια η κα Κωνσταντοπούλου θα τα ανακοινώσει η ίδια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αρχίζουν τα «γράψε-σβησε» για τη σύνθεση της νέα κυβέρνησης

Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης να αναμένεται την Τρίτη, το «γράψε-σβήσε» για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Αν και είναι νωρίς για να μιλήσει κανείς με ασφάλεια για τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, θεωρείται βέβαιο πως στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραμείνουν είτε στην ίδια είτε σε άλλη θέση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας προτίθεται να αξιοποιήσει και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα ευρείας αποδοχής, ενώ στις σκέψεις του είναι και η αξιοποίηση μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης με «φαβορί» τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Θάνου-Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά χθες το βράδυ η υπηρεσιακή πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κα Θάνου συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική νίκη του και του είπε: «Σας αναμένω για να σας ενημερώσω και να σας παραδώσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top