Γκάλοπ MRB για το Star: Διαφορά 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους δείκτες αλλά και πότε το αποτέλεσμα θα γίνει «ντέρμπι»

Διαφορά 0,5 % υπέρ του ΣΥΡΙΖ�� στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Star, η οποία μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα.

Τα ποσοστά συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 27, 4 %
ΝΔ 26,9 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,9%
ΠΟΤΑΜΙ 4,9%
ΚΚΕ 4,9 %
ΑΝΕΛ 2,6 %
ΠΑΣΟΚ 5%
ΛΑΕ 3,1 %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,2 %
ΑΛΛΟ 2,1 % (ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%)
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ 14,0%

Η διαφορά αυξάνεται στο 0,9% στην εκτίμηση ψήφου, ύστερα από την αναγωγή των αναποφάσιστων.

Τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 31,7%
ΝΔ 30,6 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,6 %
ΠΟΤΑΜΙ 6 %
ΚΚΕ 5,7 %
ΠΑΣΟΚ 5,7 %
ΛΑΕ 3,9 %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4%
ΑΝΕΛ 3,2 %
ΑΛΛΟ 2,6 %

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης προηγείται καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 52,4 %, έναντι 29,4 % της ΝΔ, αποτέλεσμα που πάντα στην Ελλάδα ταυτίζεται με το ποιος τελικά θα κερδίσει τις εκλογές, όπως σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύ��ος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ποιο κόμμα θα ήθελαν να κερδίσει

To θεωρητικό «πλεονέκτημα» ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, παρά το οριακό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, δείχνει σύμφωνα με τον κ. Μαύρο η απάντηση στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει;», ανεξάρτητα με το τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι, με τα αποτελέσματα να είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 40,6 %
ΝΔ 35,1%
Κανένα 19,2%
Δεν ξέρω- Δεν απαντώ 5,0%

Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από τις απαντήσεις στο αντίστροφο ερώτημα « Ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε να κερδίσει;» με τα αποτελέσματα να είναι σε αυτή την περίπτωση:

ΝΔ 35,2%
ΣΥΡΙΖΑ 29,9%
ΚΑΝΕΝΑ 28,1 %
ΔΕΝ ΞΕΡΩ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,9%

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στις θετικές γνώμες προηγείται ελάχιστα ο Αλέξης Τσίπρας με 33,5 % έναντι 33,2 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις θετικές γνώμες, αλλά εντυπωσιακό είναι, όπως παρατήρησε ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star Νίκος Χατζηνικολάου, ότι οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες των θετικών για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πότε το αποτέλεσμα θα γίνει ντέρμπι

Προβάδισμα στην πιθανότητα νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν κατά τον κ. Μαύρο επίσης, η υψηλή συσπείρωση ΝΔ που δείχνει να έχει πιάσει «ταβάνι» (81,1 %), το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 38,4% έναντι 34,2 % του κ. Μεϊμαράκη, αλλά και η προέλευση των αναποφάσιστων (που κατά 22,0 % είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, έναντι 11,6% της ΝΔ).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB όμως, υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί να ισορροπήσει το ποσοστό των δύο κομμάτων στην κάλπη και αυτό είναι η αποχή: Αν το «δεν θα πάω να ψηφίσω» από 11% στην σχετική απάντηση τον Ιανουάριο ισχύσει στην πράξη ότι θα είναι 14% σε αυτές τις εκλογές, εκεί αυτές γίνονται «ντέρμπι»!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top