Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε γκάλοπ της Metron Analysis

Στην πρόθεση και στην εκτίμηση ψήφου

Απόλυτη ισοπαλία  ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε γκάλοπ της Metron Analysis
Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δείχνει γκάλοπ της Metron Analysis για λογαριασμό του Ant1.

Στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έχουν ίδιο ποσοστό, συγκεντρώνοντας από 24,6%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,6%, ΚΚΕ με 4,8%, Το Ποτάμι με 4,6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,2%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 3% . Εκτός Βουλής βάσει της πρόθεσης ψήφου, με 2,3% μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,1% (7,7% αναποφάσιστοι και 1,4% «δεν απαντώ»).

metron prothesi.jpg



Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προκύπτει και στην εκτίμηση ψήφου, με τα δύο κόμματα να έχουν από 31,6%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,2%, ΚΚΕ με 6,2%, Ποτάμι με 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,3%, Ένωση Κεντρώων με 3,9% και Λαϊκή Ενότητα με 3,8%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται «οριακά» στο 3% που οδηγεί εντός Βουλής.

metron ektimisi.jpg



Στην «παράσταση νίκης» ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει με το 57% να θεωρεί ότι είναι πρώτο κόμμα, με τη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29%.

Ο μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, γύρω στις 900.000 από τους περίπυο 10.000.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, σύμφωνα με την εκτίμηση της Metron Analysis, θα παίξει καταλυτικό ρόλο και ουσιαστικά θα κρίνει την έκβαση των εκλογών.

Από όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 24% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και το 16% Νέα Δημοκρατία, το 8% είχε ψηφίσει Χρυσή Αυγή, το 7% ΑΝΕΛ, το 3% Το Ποτάμι, το 2% ΚΚΕ, το 1% ΠΑΣΟΚ, το 8% άλλο κόμμα, ενώ τρεις στους δέκα, το 31% δεν είχε ψηφίσει ή έριξε άκυρο/λευκό ψηφοδέλτιο στην κάλπη τον Ιανουάριο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top