Πάνε τα λαχούρια και τα δερμάτινα! Αγνώριστος με το σφυροδρέπανο ο Βαρουφάκης(ΦΩΤΟ)

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα γενέθλια της «L'Humanite» και με το κείμενο του

Πάνε τα λαχούρια και τα δερμάτινα! Αγνώριστος με το σφυροδρέπανο ο Βαρουφάκης(ΦΩΤΟ)

​Μπορεί να μην φορούσε... δερμάτινα και πουκάμισα με λαχούρια, ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητος ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εκδήλωση για τα 80α γενέθλια της γαλλικής εφημερίδας της Αριστεράς «L'Humanite».

Φορώντας γαλάζιο πουκάμισο, σκούρο σακάκι και ένα... σφυροδρέπανο στο πέτο και κρατώντας ένα κόκκινο φουλάρι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεξε να καθίσει δίπλα στον συνιδρυτή του Αριστερού κόμματος της Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν και τον ιδρυτή του γερμανικού Die Linke, Όσκαρ Λαφοντέν.

Μάλιστα, όπως έγραψε το εναλλακτικό περιοδικό «Les Inrocks» το όνομά του κυρίου Βαρουφάκη ακουγόταν πολύ στην εκδήλωση, όσο ακούστηκε κι εκείνο του γνωστού μουσικού Manu Chao.

Ο πρώην «σύντροφος» του Αλέξη Τσίπρα μαζί με τους Ζαν Λουκ Μελανσόν, (Ευρωβουλευτής, συνιδρυτής του Αριστερού Κόμματος στη Γαλλία), Στέφανο Φασίνα, (Βουλευτής του Ιταλικού Κοινοβουλίου, πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών),Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου) και Όσκαρ Λαφοντέν (Ιδρυτής του Die Linke, πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας) κάλεσαν κόσμο να συστρατευθεί σε μια ευρωπαϊκή εκστρατεία «πολιτικής ανυπακοής» κατά της δημοσιονομικής γραμμής του Eurogroup.

Στο κείμενο τους τονίζεται ότι «το νέο Μνημόνιο Κατανόησης χρησιμεύει μόνο για να επιδεινωθεί στην Ελλάδα η Μεγάλη Ύφεση» και γίνεται λόγος για «οικονομικό πραξικόπημα».

Στο ίδιο κείμενο, επισημαίνεται ότι «η Ευρώπη παράγει μόνο βία εντός και μεταξύ των εθνών: μαζική ανεργία, άγρια κοινωνική απόρριψη και προσβολές κατά της ευρωπαϊκής περιφέρειας», ενώ τονίζεται ότι ούτε η ΕΕ ούτε το ευρώ προστατεύουν τους ευρωπαίους.

Καθήκον τους, όπως λένε, είναι να τερματιστεί η ασυδοσία του Eurogroup και να τελειώσει το πρόσχημα, ότι η ΕΚΤ είναι «απολιτική» και «ανεξάρτητη», γνωστοποιώντας ότι πολλές ιδέες βρίσκονται στο τραπέζι για να αντιμετωπιστεί η κρίση, όπως πχ η εισαγωγή παράλληλων συστημάτων πληρωμών, παράλληλα νομίσματα, η ψηφιοποίηση των συναλλαγών σε ευρώ, συστήματα ανταλλαγής που βασίζονται στις κοινότητες, έξοδος από το ευρώ και μετατροπή του σε ένα νέο κοινό νόμισμα.

Κλείνοντας προτείνουν τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης κορυφής τον Νοέμβριο για ένα σχέδιο Β για την Ευρώπη, καλώντας όλους τους πρόθυμους πολίτες, τις οργανώσεις και τους διανοούμενους.

Δείτε όλο το κείμενο για το σχέδιο Β στην Ευρώπη


ΣΧΕΔΙΟΒ.docxΣΧΕΔΙΟΒ.docx

Δείτε επάνω ΦΩΤΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top