Οι απαντήσεις των αρχηγών για την Υγεία και την Παιδεία

Στο επίκεντρο και ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση-Πρώτη ανάρτηση:09/09/2015 22:36

Στην θεματική ενότητα για την Παιδεία και την Υγεία απάντησε πρώτος ο Α. Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας την παιδεία και την γνώση. «Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και για αυτό θα πρέπει να ενισχύσουμε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι στο πρόγραμμα μας να δώσουμε τη δυνατότητα δίπλα στα πα��επιστήμια να υπάρχουν ερευνητικά κέντρα και δίπλα σε αυτά να αναπτύσσονται επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην έρευνα και την καινοτομία» δήλωσε. Διευκρινιστικά πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν με διάλογο και χωρίς προκαταλήψεις.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για το πώς οι πολιτικοί θα τονώσουν την περηφάν��ια του λαού μας και αν πρέπει να γίνει μία επανάσταση στην παιδεία, για να μην είναι η πολιτική μόνο μνημόνια και δείκτες, τόνισε : «Τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία ο κ. Τσίπρας τα καταργεί . Εμείς θέλουμε να κάνει με πρότυπα σε κάθε νομό». Αναφέρθηκε επίσης στην επιβολή ΦΠΑ με συντελεστή 23 % και ισχυρίσθηκε ότι «ο κ. Τσίπρας ό,τι ιδιωτικό υπάρχει το μισεί». Δήλωσε ακόμα ότι θέλει την αναθεώρηση του Συντάγματος για να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια για να μην πηγαίνουν στο εξωτερικό και οι οικογένειες να επιδοτούν εκεί θέσεις εργασίας.
Σε διευκρινιστική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για τις αποσπάσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που δημιουργεί, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι οι αποσπάσεις περιορίσθηκαν κατά πολύ επί συγκυβέρνησης, αλλά το 2014 συμφωνήθηκε μετά από απαίτηση και των άλλων κομμάτων να επιτρέπονται οι αποσπάσεις. Πρόσθεσε ακόμα ότι πρέπει να στελεχώνονται όπως πρέπει τα σχολεία και να αμείβονται όπως πρέπει οι εκπαιδευτικοί.
Ο κ. Λαφαζάνης συμφώνησε απαντώντας σε ερώτηση της Σ. Κοσσιώνη για την Υγεία, με την Μ. Ζαχαρέα, ότι πρέπει να γίνει επανάσταση στην Παιδεία όπως και στην Υγεία. «Για να ��ύγουμε από τα μνημόνια που είναι η κατάρα της δημοκρατίας πρέπει να πάμε σε εθνικό νόμισμα και σε εθνικούς πόρους» τόνισε. Στην συμπληρωματική ερώτηση για την ρήξη που ζητούσε από τον κ. Τσίπρα και το ρίσκο που συν��παγόταν, απάντησε ότι το ρίσκο είναι το τρίτο Μνημόνιο και όχι η έξοδος από αυτό.
«Στο θέμα της παιδείας διαφωνήσαμε σε πολλά και για τους αιώνιους φοιτητές. Οι ασθενείς και αυτοί, που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα θα έπρεπε να έχουν μια ανοχή» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Α.Σρόιτερ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, «στην παιδεία πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και σας το λέω εγώ που έχω πέντε παιδιά». Όπως τόνισε, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία.
Ερώτημα για την υγεία υπέβαλε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και η Μαρία Χούκλη. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «το μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με το φάρμακο έχει να κάνει με το κόστος. Το κόστος των φαρμάκων εκτοξεύθηκε και έριξε έξω τον κρατικό προϋπολογισμό». Τόνισε την ανάγκη η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα πρωτόκολλα ασθενειών. «Πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που είναι ένας υγιής κλάδος με χιλιάδες θέσεις εργαζομένων» πρόσθεσε .
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top