Γεννηματά: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι τρίτη δύναμη»

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας»

​Την πεποίθησή της ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας εξέφρασε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά.

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας. Το κλειδί για την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη που πρέπει να ανακτηθεί είναι η πολιτική σταθερότητα. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει από το 2012 για την ανάγκη δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δυστυχώς τότε δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα ένας ένας έχουν αρχίσει και έρχονται στα λόγια μας», είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Αυτό το μνημόνιο, ακόμα και αν καταφέρει να εφαρμοστεί, από μόνο του δεν αρκεί για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Έχουμε μπροστά μας έναν ανηφορικ�� δρόμο και κανένας δεν πρέπει να λέει ψέματα ξανά στον ελληνικό λαό. Τα ψέματα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Αυτό που κερδίζουμε με αυτή τη συμφωνία είναι πρώτον, ότι παραμένουμε στην Ευρώπη, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση που χρειαζόμασταν παρ’ όλο που αυτό το μνημόνιο δεν ήταν αναγκαίο –γιατί ξεκινήσαμε με πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό που κερδίζουμε είναι χρόνο και σταθερότητα για να κάνουμε το δικό μας σχέδιο. Επιβάλλεται να διαμορφώσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο».

Όσον αφορά στο άνοιγμα που έκανε ο Α. Τσίπρας στο ΠΑΣΟΚ, εφόσον βέβαια εκείνο απαλλαγεί από βαρίδια του παρελθόντος, όπως ο κ. Βενιζέλος, η κα Γεννηματά σημείωσε:

«Αυτού του είδους οι όροι, δείχνουν ότι η συζήτηση είναι προσχηματική. Θεωρώ ανεπίτρεπτο και απαρ��δεκτο να διεξάγεται ένας διάλογος μετά από ό,τι έχει συμβεί, μετά απ’ το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το Grexit με ευθύνη του, να διεξάγεται ένας διάλογος αυτού του επιπέδου. Εγώ δεν έχω ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο και δεν θα τον ακολουθήσω. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά πράγματα για πρόσωπα του κόμματός του, αλλά θεωρώ αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε πραγματικά επί της ουσίας με ειλικρίνεια».

Τέλος η κα Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗ��ΑΡ μπορεί να είναι «η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία και θα εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top