Κουρουμπλής: «Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδυναμία»

Προανήγγειλε και προσλήψεις 4.500 ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

​Τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία επανέλαβε ο πρώην υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Ο στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτοδυναμία. Κανένα κόμμα από το ’74 μέχρι σήμερα, που διεκδικούσε εξουσία, δηλαδή από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν έφτασε στο τέρμα, είτε πρώτο εί��ε δεύτερο, χωρίς να έχει πιάσει συσπείρωση 75%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι στο 55%. Έχουμε λοιπόν 20 μονάδες. Προσδοκούμε λοιπόν ότι εάν πιάσουμε –που πιστεύουμε ότι θα πιάσουμε- αυτό, μπορεί να αγγίξουμε το όριο της αυτοδυναμίας», είπε ο κ. Κουρουμπλής, διευκρίνισε όμως ότι:

«Εφόσον ο ελληνικός λαός στείλει ένα άλλο μήνυμα, οφείλουμε να το αναγνώσουμε με πολλή σοβαρότητα και με πολλή προσο��ή, και ως εκ τούτου, αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιεχόμενο, ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το μνημόνιο δεν τον εμποδίζει να κάνει, αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι και προανήγγειλε 4.500 προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

«Από τα χρήματα αυτά που θα πάρουμε τώρα, το 70% θα πάει στην αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Στόχος είναι να κρατήσουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό την υγεία του λαού, σε ένα επίπεδο που μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα και στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών. Δεν είναι πάρα πολλά τα χρήματα που χρειάζονται παραπάνω. Καλή διαχείριση χρειάζεται, διαφάνεια χρειάζεται, παρακολούθηση τ��υ συστήματος χρειάζεται», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top