Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει την ευκα��ρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη

«Εργαζόμαστε επίμονα για να ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους»

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Εργαζόμαστε επίμονα για να ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Αυτό το καλοκαίρι δημιουργήσαμε ένα περιεκτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει στην Ελλάδα μία ευκαιρία –στην κλασική προσέγγιση "αλληλεγγύη έναντι ίδιας ευθύνης"- να φτάσει και πάλι σε οικονομική ανάπτυξη και περισσότερη απασχόληση» είπε η καγκελάριος μιλώντας στη γερμανική Βουλή.

Η Μέρκελ σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη είναι καλύτερη απ’ ότι πριν από έναν χρόνο: «Η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο, και ιδιαίτερα, χώρες δυνατές στις μεταρρυθμίσ��ις, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, αναπτύσσονται πάνω από τον μέσο όρο. Η Ισπανία αναπτύσσεται τώρα όσο γρήγορα αναπτυσσόταν πριν από την κρίση και μπορούμε να πούμε ότι η μεταρρυθμιστική πορεία άξιζε τον κόπο».

Αναφερόμενη, τέλος, στο χρέος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «το λεγόμενο ποσοστό χρέους το 2015 θα μειωθεί για πρώτη φορά- στην Ευρωζώνη στο 94% του ΑΕΠ και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 88%».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top