Εκλογές+Styling:Δεν φοράει τυχαία Ιταλικά κοστούμια ο Τσίπρας!Ούτε μένει για πλάκα αγραβάτωτος!

Αποκρυπτογραφώντας τα ρούχα των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων

Εκλογές+Styling:Δεν φοράει τυχαία Ιταλικά κοστούμια ο Τσίπρας!Ούτε μένει για πλάκα αγραβάτωτος!

Οι ενδυματολογικοί κώδικες έπαιζαν πάντα ρόλο στο κομμάτι της επικοινωνίας για τους πολιτικούς αρχηγούς. Έτσι από το ζιβάγκο του Ανδρέα Παπανδρέου, περάσαμε στις ενδυματολογικές επιλογές των σημερινών προέδρων των κομμάτων, που σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους δεν είναι τυχαίες.

zivagko.jpg

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυστηρός κώδικας στολής, συνήθως με ολόσωμο γκρι ή μπλε κοστούμι. Στις προεκλογικές περιόδους όμως οι κώδικες «σπάνε», ανάλογα με τις ανάγκες της εκστρατείας.

Ο επικοινωνιολόγος Η.Τσαουσάκης, σχολιάζοντας τις στιλιστικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, είπε πως «τα ντυσίματα του αποπνέουν οικειότητα, ενώ η απουσία γραβάτας δείχνει αντισυμβατικότητα. Αδιαφορεί για το mainstream,ντύνεται και σκέφτεται σαν τον ψηφοφόρο. Σε αυτή την εικόνα επενδύει o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον βηματοδότη, ο πρώην πρωθυπουργός τελευταία επενδύει σε μοδάτα και γνωστής ιταλικής φίρμας κοστούμια που κοστίζουν από 440 έως και 1.020 ευρώ. Από την άλλη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει και αυτός σταθερούς ενδυματολογικούς κανόνες, που περιλαμβάνουν όμως και τη γραβάτα.

Μιλώντας στο Star, o κ.Τσαουσάκης είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ πως «Ο κ.Μεϊμαράκης είναι σοβαρός με κοστούμι στις θεσμικές του υποχρεώσεις και χαλαρός με πόλο μπλούζα ή χω��ίς γραβάτα στις κομματικές. Ήταν εκφραστής μιας κομματικής συνείδησης, άρα η λαϊκότητα ήταν αναγκαία και προφανής».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, απέφυγε να ντυθεί ως πολιτικός, ώστε να διαφοροποιηθεί. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζονται σχεδόν πάντα χωρίς γραβάτα.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top