Δραγασάκης: το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών

«Χρειάζεται κυβέρνηση με ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία»

«Το όραμα το δικό μου και νομίζω όλων μας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας, είναι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών» δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

«Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη «αυτή η κυβέρνηση να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμμάτων» .

Αναφ��ρθηκε επίσης στις προϋποθέσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως η κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών και η υιοθέτηση της απλής αναλογικής.

«Αυτή τη στιγμή, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω εγώ κανέναν, είναι μια πικρή αλήθεια, ότι τα περισσότερα κόμματα, είναι υπολείμματα άλλων εποχών και άλλων καταστάσεων» τόνισε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού κατ’ απαίτηση των εταίρων, ο κ. Δραγασάκης διερωτήθηκε αν θα αποφασίσουν και τι κυβέρνηση θα έχουμε και πρόσθεσε: «Ας μην κάνουμε τότε εκλογές».

Πάντως διευκρίνισε ότι αυτοδυναμία δεν σημαίνει άρνηση συνεργασιών, καθώς για ζητήματα όπως η ρύθμιση του χρέους και άλλα θα μπορούσαν να δημιου��γηθούν οι όροι μιας ευρύτερης συμπαράταξης.

Παραδέχθηκε επίσης ότι έτσι όπως λειτουργεί το Δημόσιο δεν εξυπηρετεί κανέναν, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στην τρόικα.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένα θέμα ευθυνών, τι ήθελε να κάνει η τρόικα, τι ήθελε να κάνει η κυβέρνηση, άρα στη διαπίστωση συμφωνώ και επαυξάνω και η απλή απάντηση είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε διαχείριση, αν ταυτόχρονα δεν αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας του κράτους», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top