Ποτάμι: Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος επικεφαλής στο Επικρατείας

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρες ψηφοδέλτιο

​Μια σημαντική προσωπικότητα, έθεσε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόκειται για τον ακαδημαϊκό Νικηφόρο Διαμαντούρο, γνωστό από τη θητεία του στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο Επικρατείας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε μεταξύ άλλων, τον Μάνο Ματσαγγάνη, τον Γιώργο Χρονά, τον Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Παναγιώτη Βλάχο.

Η Ρίκα Βαγιάνη τοποθετήθηκε τελικά στο ψηφοδέλτιο του νομού Μαγνησίας. Ο Κώστας Παταβούκας θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Τρικάλων και στην Α' Αθηνών η Λενιώ Μυριβήλη.

Το πλήρες ψηφοδέλτιο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Λίγα λόγια για τον Νικηφόρο Διαμαντούρο

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942, είναι Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο. Διατηρεί επίσης γραφείο του θεσμού και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και έλαβε το μεταπτυχιακό (1969) και διδακτορικό (1972) του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Διαδέχτηκε (ως δεύτερος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής) τον πρώτο από την ίδρυση του θεσμού με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή (1995-2003), τον Φινλανδό Γιάκομπ Σέντερμαν (Jacob Soederman, γεν. 1938). Για πρώτη φορά εκλέχτηκε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 1η Απριλίου 2003. Επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Ιανουάριο του 2005 και ξανά στις 20 Ιανουαρίου 2010 για άλλα 4 χρόνια.

Κατά την περίοδο 1995 - 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την περίοδο 1998 - 2003 υπηρέτησε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδος. Από το 1993 είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top