Τι κυβέρνηση θα έχουμε μετά τις κάλπες; ΔΕΙΤΕ τα 6+1 ΣΕΝΑΡΙΑ μετεκλογικών συνεργασιών

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σχηματισμού Οικουμενικής κυβέρνησης

Τι κυβέρνηση θα έχουμε μετά τις κάλπες; ΔΕΙΤΕ τα 6+1 ΣΕΝΑΡΙΑ μετεκλογικών συνεργασιών

Τι κυβέρνηση θα έχουμε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές; Τα μετεκλογικά σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών δίνουν και παίρνουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δείχνουν ήδη τις διαθέσεις τους σχετικά με ποιους θέλουν και ποιους δεν θέλουν στην κυβέρνησή που τυχόν θα σχηματίσουν.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟ

Με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει την εντολή σχηματ��σμού κυβέρνησης. Αν και αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αυτοδυναμία ή συνεργασία μόνο με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, στη συνέχεια συνεργάτες του απέκλειαν μόνο τη ΝΔ για συνεργασία. Εκτός από τους ΑΝΕΛ, όμως άνοιξαν παράθυρο στο Ποτάμι και στο ΠΑΣΟΚ.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης δεν αποκλείει μεγάλο συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Αν όμως οι ΑΝΕΛ δεν μπουν τελικά στη Βουλή, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τι γίνεται; Σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ υπό προϋποθέσεις!

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΙΤΟ

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να εμφανίστηκε την Πέμπτη πρόθυμος να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση η κα Γεννηματά να αλλάξει στάση και να απομονώσει τα βαρίδια του παρελθόντος, ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως έχει άλλη άποψη.

«Δεν υπάρχει κανένα φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Να αναλάβει τις ευθύνες του την επόμενη των εκλογών για μια βιώσιμη κυβέρνηση όλων» υπογράμμισαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη

Στο γαλάζιο στρατόπεδο από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά ισχυρή εντολή για κυβέρνηση 4ετίας με κορμό τη ΝΔ και αφήνει ανοιχτό το σενάριο για μεγάλο συνασπισμό.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟ

Με πρωτιά της ΝΔ ο Β.Μεϊμαράκης θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν ζητήσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου αρνηθεί, τότε ο πρόεδρος της ΝΔ επενδύει σε συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Το δεύτερο σενάριο θέλει τη ΝΔ να συνεργάζεται με το ΠΟΤΑΜΙ!

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΙΤΟ

Το ιδανικό για πολλούς στην ΝΔ θα ήταν μια συνεργασία με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Δηλαδή και με ΣΥΡΙΖΑ, και με Ποτάμι και με ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ πρώτο κόμμα, αν η διαφορά είναι πολύ μικρή δεν αποκλείεται ακόμη και το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Πάντως ό,τι λένε σήμερα τα κόμματα έχουν στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων, καθώς μετά τις κάλπες μπορεί να χρειαστεί να αναδιπλωθούν…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top