Η ηγεσία της Ευρώπης ξύπνησε: «Όποιοι δεν θέλουν πρόσφυγες, θα πληρώσουν» λέει ο Γιούνκερ!

Οργή και από Σουλτς: Ντροπή τα όσα εκτυλίσσονται στα ευρωπαϊκά σύνορα

Η ηγεσία της Ευρώπης ξύπνησε: «Όποιοι δεν θέλουν πρόσφυγες, θα πληρώσουν» λέει ο Γιούνκερ!

Χρειάστηκε ένα θλιβερό περιστατικό, η εικόνα του νεκρού τρίχρονου Αϊλάν στην ακρογιαλιά, για να αφυπνιστεί η ηγεσία της Ευρώπης.

«Τα όσα εκτυλίσσονται στα ευρωπαϊκά σύνορα είναι ντροπή» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη για τη μεταναστευτική κρίση.

«Δεν πρόκειται για ελληνικό ή ιταλικό πρόβλημα, αλλά για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και γι’ ��υτό χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό που εκτυλίσσεται στα ευρωπαϊκά σύνορα είναι ντροπή και με εξοργίζει ο κυνικός τρόπος με τον οποίο κάποιοι εμποδίζουν την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι αυτό που εμποδίζει την ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα είναι «η αποτυχία των κυβερνήσεων».

Ο ίδιος δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη διάσωση των μεταναστών και να μην υπάρξουν άλλοι «μαζικοί τάφοι στη θάλασσα», ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθούν περισσότερες δυνατότητες στους πρόσφυγες για να έρχονται στην Ευρώπη δια της νόμιμης οδού.

«Βέβαια, χρειαζόμαστε και μια δίκαιη κατανομή των μεταναστών» είπε ο Σουλτς, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» το έργο των διακινητών.

Γιούνκερ: Όποιοι δεν θέλουν πρόσφυγες θα πληρώσουν

Μήνυμα ότι «όσες χώρες της ΕΕ δεν δέχονται πρόσφυγες, θα πρέπει να πληρώσουν» έστειλε, εξάλλου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία δεν είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν στην κατανομή των προσφύγων εντός της κοινότητας, θα πρέπει να συμμετάσχουν οικονομικά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με το Spiegel.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι όποιο κράτος αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες θα πρέπει «να επικαλεστεί "προσωρινούς συστημικούς λόγους", οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει άμεσα στο σύστημα κατανομής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top