Λαφαζάνης:Δεν έφαγα εγώ τα συκώτια του Τσίπρα

«Δεν θα εφαρμοστεί το Μνημόνιο – Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών»

Λαφαζάνης:Δεν έφαγα εγώ τα συκώτια του Τσίπρα

«Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας -από το Mega- στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα ότι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς έπεσε εκ των έσω.

«Το θεσμικό θα ήταν να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν την ψήφο εμπιστοσύνης, διότι μετά δεν θα είχε τη δυνατότητα η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές και να μας αιφνιδιάσει και να πιάσει τον ελληνικό λαό στο ύπνο. Αυτό ήταν το σχέδιο, και με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάμε σε εκλογές-εξπρές» είπε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμία μνημονιακή δύναμη.

Παράλληλα, απάντησε και σε όσα φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός ότι ο ίδιος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου του «έτρωγαν τα συκώτια»: «Το συκώτι του το έτρωγαν οι πιστωτές. Το έτρωγαν αυτοί που πίεζαν εδώ στην Ελλάδα λέγοντάς του "υπέγραψε ό,τι να ναι αρκεί να μας φέρεις συμφωνία", το έτρωγε το ευρωπαϊκό κατεστημένο με το οποίο υποτίθεται έκανε και σκληρή σύγκρουση και όχι εγώ που του έλεγα να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας και να μην κάνουμε πίσω».

Απαντώντας στην ερώτηση ότι κάποιοι λένε πως συμπλέει με το σχέδιο Σόιμπλε για επιστροφή στη δραχμή είπε: «Ποιό είναι το σχέδιο Σόιμπλε; Εχει δει κανείς τέτοιο σχέδιο; Μια φημολογία υπάρχει».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα «θα είναι η έκπληξη των εκλογών», ενώ εκτίμησε ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι αναπόφευκτη: «Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Εκεί θα πάμε και θα πάμε είτε το θέλουμε είτε όχι και δεν είναι θέμα ιδεολογικό είναι θέμα επιβίωσης της χώρας. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο γιατί θα συναντήσει τέτοιες αντιστάσεις και διαμαρτυρίες, που θα μείνει στα μισά του δρόμου».

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη: «Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες-μέλη της ΕΕ που είναι εκτός ευρώ και τα πάνε μια χαρά; Το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα και δίνει ρευστότητα στην οικονομία του».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είπε ότι είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας πιέστηκε στην 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου, σημειώνοντας και αυτό ήταν μέσα στο παιχνίδι. «Μας ένωνε η αντιμνημονιακή ομπρέλα. Αντί όμως να ακυρώσουμε τα μνημόνια, φέραμε και το τρίτο. Έλεγα ότι η επιλογή θα είναι η σύγκρουση. Αυτή να επιλέξουμε. Και ζητούσα να πάμε σε έναν άλλο δρόμο, από την επιλογή των μνημονίων» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Τέλος, αναφερόμενος στο χρέος υποστήριξε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να μην ζητεί τη διαγραφή του χρέους: «Το δίλημμα είναι το χρέος ή η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ότι μεταθέτουν το χρέος στις επόμενες γενιές. Καναμε αρκετά λάθη, να μην κάνο��με και εγκλήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top