Χαϊκάλης:Δεν έχω off-shore–Προσπαθούν να συκοφαντήσουν εμένα και τους ΑΝΕΛ

"Είχα συμφωνία εκπροσώπησης και διαχείρισης δικαιωμάτων με μια ευρωπαϊκή εταιρεία"

Χαϊκάλης:Δεν έχω off-shore–Προσπαθούν να συκοφαντήσουν εμένα και τους ΑΝΕΛ

​Υπακούοντας στην εντολή του Πάνου Καμμένου να αποδείξει με έγγραφα εντός 24ώρου όσα ισχυρίζεται για την ύπαρξη της offshore εταιρείας στην Κύπρο, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί εκτός των ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ, έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής συνέντευξη τύπου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά και δημόσια τις καταγγελίες, που του αποδίδονται.

Ο κ.Χαϊκάλης εξήγησε πως η εταιρεία δεν είναι off-shore, αλλά έχει έδρα την Κύπρο και πληροί όλες τις απαραίτητες νομικές προϋ��οθέσεις για τη δραστηριοποίησή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανόνες που ισχύουν και για την Κύπρο από το 2003.

«Δεν υπάρχει κυπριακή off-shore, μιλάμε για Κυπριακή ευρωπαϊκή εταιρεία» τόνισε.

Τόνισε πως δεν ήταν ούτε μέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης, ούτε διοικητικό στέλεχος, αλλά χρησιμοποίησε την επιχείρηση ως «ατζέντη», με συμφωνία εκπροσώπησης, στην προσπάθεια επέκτασης των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του στην κυπριακή αγορά.

«Συνεργάστηκα με σύμβαση με την metro film. Είχα συμφωνία εκπροσώπησης και διαχείρισης δικαιωμάτων με μια ευρωπαϊκή εταιρεία, που λειτουργούσε σαν ατζέντης» εξήγησε.

Σημείωσε πως τα παραστατικά και τα έγγραφα, που έχει από τη συνεργασία του με την εν λόγω εταιρεία, αποδεικνύουν πως δεν είχε στόχο να φοροδιαφύγει ή να αποκομίσει άλλα φορολογικά οφέλη, αλλά ήθελε να διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα, που συνδέονταν με το καλλιτεχνικό του κεφάλαιο.

Ο κ.Χαϊκάλης χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «δόλια και συκοφαντική» προσπάθεια εναντίον του, με στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, οι ΑΝΕΛ και η απερχόμενη κυβέρνηση.

«Είμαι στόχος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θα καταθέσω τα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εφόσον μου ζητηθεί», είπε ακόμα ο ίδιος.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top