Γ.Μουζάλας: Από μαιευτήρας με ατού στον τοκετό στο νερό, υπουργός για το μεταναστευτικό-ΒΙΝΤΕΟ

Το βιογραφικό και η ζωή του γιατρού λύνουν κάθε απορία (ΦΩΤΟ)

​Ο μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος Ιωάννης Μουζάλας είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου, που αναλαμβάνει την συγκεκριμένη καρέκλα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, λόγω των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Και αν αναρωτιέστε πως ένας μαιευτήρας που είναι εξπέρ στους τοκετούς στο νερό θα βρει λύση για το μεταναστευτικό, για όσους γνωρίζουν καλά τον γιατρό δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό πίσω από αυτό!
mouzalas.jpg

Ο κ.Μουζάλας είναι ιδρυτικό μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» και άριστος γνώστης των ζητημάτων, που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην χώρα μας. Ο κ.Μουζάλας έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 έθεσε σε κίνδυνο την ίδ��α του την ζωή, στην προσπάθεια του να φτάσει στο Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Τότε η Διερευνητική Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου είχε καταφέρει να φτάσει στο Σορούτς και τα χωριά -περιοχές στην γραμμή των συνόρων με το Κομπάνι. Μάλιστα ο υπουργός, είχε διηγηθεί τότε στην εκπομπή του Star "Live U" τις εμπειρίες του, όπως μπορείτε να δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ .

mouzalass.jpg

«Η διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι ,που αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει απλώς να διεκπεραιώσει. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για διεθνοποίηση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, το οποίο δεν είναι μόνο τοπικής σημασίας», τόνισε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Μουζάλας και πρόσθεσε πως «Στόχος επίσης θα είναι να συνεχίσουμε την πολιτική σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των προσφύγων και να επιλύσουμε, σε όποιο βαθμό είναι δυνατό, τα προβλήματα, που προκύπτουν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες».
Μια από τις πρώτες ενέργειές του ως υπουργός θα είναι, όπως αποκάλυψε, να επισκεφθεί την Ειδομένη (Κιλκίς) και τις άλλες περιοχές που δέχονται τις μεγάλες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο κ.Μουζάλας χαρακτήρισε το υπουργείο που αναλαμβάνει «υπουργείο- φωτιά».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός). Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία Τζάνειο, Άγιος Σάββας, Έλενα (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic.

GRAFEIO4.jpg

Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».

GRAFEIO3.jpg

GRAFEIO.jpg

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική.

Άρθρα και συνεντεύξεις του δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο.

GRAFEIO2.jpg

ΒΙΝΤΕΟ STAR- ΦΩΤΟ από το γραφείο του γιατρού-υπουργού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top