Με χαμόγελα και ένα αστειάκι έδωσε ο Τσακαλώτος την ηλεκτρική καρέκλα του ΥΠΟΙΚ στον Χουλιαράκη

Όλο το παρασκήνιο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής-ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

Με χαμόγελα και ένα αστειάκι έδωσε ο Τσακαλώτος την ηλεκτρική καρέκλα του ΥΠΟΙΚ στον Χουλιαράκη

​Στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, στο πιο νευραλγικό υπουργείο της εκάστοτε κυβέρνησης, ακόμη και μιας υπηρεσιακής.

XOY.jpg

Η «ηλεκτρική καρέκλα» της Καραγεώργη Σερβίας πέρασε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον Γιώργο Χουλιαράκη, με τον τελευταίο να βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής του και πιο συγκεκριμένα να πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, στα πλαίσια του ρόλου και των δυνατοτήτων μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης, για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και τον ταχύτερο απεγκλωβισμό της από τα δίχτυα της πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο κ.Τσακαλώτος αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους στο υπουργείο με ευχαριστίες και ένα συγνώμη που δεν είχε το χρόνο να είναι περισσότερο μαζί τους.

ZOY2.jpg

«Ο κ. Χουλιαράκης που κάθεται δίπλα μου είναι ένα... υπαρκτό πρόσωπο. Τον ξέρετε όλοι απλά δεν τον βλέπατε», είπε χαριτολογώντας για το γεγονός ότι έως σήμερα ο νέος υπουργός δεν είχε καθόλου σχέσεις με τη δημοσιότητα.

«Δύσκολα να σκεφτεί κανείς καλύτερο υπηρεσιακό υπουργό, που να αγαπάει αυτό που κάνει και να το κάνει καλά. Είμαι κοντά του, ότι χρειαστεί να συζητήσουμε κάποια πράγματα, είμαστε εδώ για να τον υποστηρίξουμε» πρόσθεσε ο κ.Τσακαλώτος.

Ο κ.Χουλιαράκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών δηλώνοντας, ότι είχε κρίσιμη συμβολή στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ομαλότητας στην οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες. Τόνισε, ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε ύφεση και θα πρέπει να γίνουν οι κινήσεις, ώστε αυτό να τελειώσει σύντομα και το 2016 να περάσουμε σε ανάκαμψη.

«Δέχτηκα να αναλάβω, με στόχο να υπάρχει συνέχεια και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος» τόνισε και έθεσε ως βασικό στόχο του, να καταφέρει να χαλαρώσει την πίεση των capital controls και να προχωρήσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top