Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση offshore Xαϊκάλη από 18 βουλευτές της ΝΔ

Φωτογραφίζουν με ερώτηση τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Στο θέμα με την offshore εταιρεία υπουργού της κυβέρνησης επανέρχονται με ερώτησή τους στη Βουλή 18 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, φωτογραφίζοντας τον Παύλο Χαϊκάλη, στον οποίο κοινοποίησαν το κείμενο.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές υποστηρίζουν ότι οι απαντήσεις που πήραν στις επερωτήσεις του «κάθε άλλο παρά πραγματική πρόθεση αντιμετώπισης της διαφθοράς έδειξαν από την “πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση» και εξαπολύουν βέλη τόσο στον υπουργό για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη αλλά και σε κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ««πληθώρα περιπτώσεων διαφθοράς ακόμη και μελών της Κυβέρνησης (Κορωνάκης, Βαλαβάνη, Μάρδας, Βαρουφάκης, Πολάκης, κλπ)».

140715204532_2725.jpg
Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρει εταιρεία στην Κύπρο, την METROFIN LIMITED, «ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια μετόχων», με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ διαιρεμένο σε χίλιες μετοχές αξίας 1 ευρώ εκάστη, η οποία ιδρύθηκε την 10η Απριλίου 2008 και παραμένει ενεργή μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως ο νόμος ορίζει ότι «απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιρειών και πως η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top